El Comú d’Ordino calcula que ha deixat d’ingressar uns 100.000 euros en concepte d’ITP en els dos primers trimestres d’aplicació de l’Impost General Indirecte. Segons ha indicat la cònsol menor d’Ordino, Consol Naudí, en la sessió de Consell de Comú d’aquest dijous, confien que es recuperarà el que s’ha deixat d’ingressar fins el moment, i que no caldrà presentar un tercer recurs per aquesta qüestió ja que s’haurà entrat la modificació de la Llei de l’IGI abans que calgui presentar-lo.

Els set comuns han presentat un nou recurs a la liquidació de l’ITP per reclamar els diners que han perdut pel fet que les operacions immobiliàries entre empreses hagin passat a estar gravades per l’IGI en lloc de l’ITP.

En el cas d’Ordino, la cònsol menor, Consol Naudí, ha calculat que s’han deixat d’ingressar prop de 100.000 euros en els dos primers trimestres de l’any, que correspondrien a la meitat del que es preveia ingressar en aquest període. Tot i això, la cònsol ha opinat que aquest problema es resoldrà ràpidament.

Naudí ha recordat que el Govern està treballant en la modificació de la Llei de l’IGI, i ha confiat que així es resoldrà el conflicte i es recuperaran els diners que s’han perdut en aquest temps. A més, ha indicat que ‘crec que no haurem de presentar un tercer recurs’, perquè espera que la problemàtica estigui solucionada abans que es liquidi el tercer trimestre de l’ITP.

D’altra banda, en la sessió de Consell de Comú d’aquest dijous s’ha aprovat una modificació de preus públics per rebaixar el preu de l’abocador del Corb. Ha explicat que amb la crisi s’han reduït els abocaments de terres en aquesta zona, i com que només falten uns 10.000 o 12.000 metres cúbics per omplir, per això s’ha decidit baixar els preus perquè es pugui omplir aviat i tancar-lo definitivament.

Així, s’ha abaixat el preu que per a menys de 10.000 tones se situava en vuit euros per tona, i s’ha fixat en quatre euros per tona per a qualsevol quantitat. En aquest sentit, l’oposició comunal també s’ha mostrat favorable a la mesura.

L’únic punt que ha criticat el conseller de la minoria, Enric Dolsa, és el recurs presentat pel Quart d’Ordino al Govern per reclamar la propietat del carrer de Pascal i que ha estat desestimat. Dolsa ha criticat que una institució gasti diners dels contribuents en una causa que considera sense sentit. Ha afegit, a més, que els quarts ‘serveixen de poc’ i que haurien de posar-se al servei del Comú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada