En la sessió de Consell de Comú d’Ordino celebrada aquesta tarda, s’ha aprovat el tancament de comptes del 2012 amb un superàvit liquidat d’1.465.628,96 euros. Tal i com ha explicat en la seva compareixença el conseller de Finances, Jordi Ordoñez, no s’ha fet més que “seguir la tendència dels darrers anys, amb una gestió acurada i la contenció en la despesa”. Les despeses corrents han disminuït en uns 309.798 euros, un 4,39%, i això ha estat possible amb la contenció pel que fa a la despesa de personal que representa 60% de la despesa corrent liquidada. Ordóñez ha remarcat l’estalvi de costos amb la rebaixa en obres menors, publicitat, assessoraments i despesa energètica, arribant a la xifra de 100000 euros en total; i la despesa de finançament amb

130.000 euros menys, gràcies a la baixada dels tipus d’interès dels deutes

La Querola ha estat la principal font d’ingressos de l’exercici anterior, uns 450.000 euros “tot i ser conscients que són excepcionals i no ens faran viure per sobre de les nostres possibilitats”, ha explicat Ordoñez. Així ha argumentat la reducció de la despesa financera i les inversions en guanyar eficiència, amb l’exemple de l’estudi energètic del CEO. Des de la conselleria, se segueix amb la voluntat de no incrementar substancialment els preus ni les càrregues tributàries dels ciutadans. I pel que fa a l’endeutament, la xifra total és de 22.053.288,66 €, que representa estar al 97,88€ del sostre total, un 98% per sota del llindar, i pel que fa al comú d’Ordino, s’ha rebaixat en 865.375,66 i queda ara en 20.399.613,11euros.

Per concloure, Ordoñez ha dit que la situació actual de l’endeutament total “ens portarà a haver de seguir distribuint de manera òptima les subvencions i a saber aprofitar la capacitat inversora que ens ha aportat la construcció de La Querola per seguir treballant en reduïr despeses de funcionament i financeres”.

La viabilitat de SECNOA i el camp de neu d’Ordino¬Arcalís ha centrat el debat en la roda de premsa posterior al consell, després que la minoria reconegués el treball conjunt amb la majoria per trobar una solució òptima i viable a les pèrdues de la societat. Ordoñez ha admès que es treballa des del primer dia per trobar una solució i un repartiment més just dels recursos comunals, que any rere any es veuen limitats per les inversions d’un camp de neu que beneficia tot un país.

Text i foto: Comú d’Ordino

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada