El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i la tècnic del departament, Mari Martínez, han presentat aquest dimarts la segona edició del Pressupost Participatiu, que enguany compta amb 300.000 euros per destinar a les propostes que facin els ciutadans.

Després de la primera edició, que es va tancar amb el pas elevat a la CG1 a l’alçada de l’Estadi Comunal com a projecte guanyador, i que està en construcció actualment, enguany s’ha decidit ampliar el pressupost que es destina a les propostes dels ciutadans.

Així, el ministre ha indicat que es torna a apostar per aquest projecte amb l’objectiu d’implicar la ciutadania en el pressupost del Govern, millorar la comunicació entre la ciutadania i l’Administració, permetre al ciutadà reflexionar sobre les necessitats generals, i donar a conèixer les competències del Govern i les seves funcions. Tenint en compte l’èxit de l’edició anterior, a més, es passa dels 200.000 euros del 2017 als 300.000 euros per a aquest any.

El ministre ha indicat que les propostes poden ser d’obra nova o de manteniment. Com a exemple ha parlat de l’estabilització de murs situats a les carreteres generals, col·locació de baranes o proteccions; treballs de millora i adequació en carreteres generals, com ara voravies, passos de vianants o carrils bici; treballs d’accessibilitat a centres escolars, instal·lacions esportives o edifici públics; instal·lació de semàfors i càmeres de control de trànsit o millores paisatgístiques com construccions de miradors o berenadors.

En aquesta edició, els ciutadans podran presentar les seves propostes electrònicament a través del web www.pressupostparticipatiu.ad, i hi haurà un ordinador instal·lat a Tràmits del Govern per a qui no tingui un dispositiu electrònic des del qual fer-ho.

Així, aquest mateix dimarts s’ha obert el termini de presentació de propostes que s’allargarà fins el 8 de maig a les 17.30 hores. A partir d’aquesta data, una Comissió tècnica valorarà les propostes que compleixin els criteris establerts i el 22 de maig farà públiques les propostes acceptades. Seran també els ciutadans els qui votaran del 22 de maig al 14 de juny, les propostes que vulguin que es tirin endavant.

En el marc de la presentació d’aquesta segona edició, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha fet balanç de la primera edició del Pressupost Participatiu, que ha considerat que va ser un èxit. Així, el 2017 es van recollir un total de 161 propostes, de les quals 42 van ser acceptades i van quedar reagrupades en 28. A més, en el procés de votacions van participar 1.082 persones.

El projecte guanyador del 2017 va ser el pas elevat per travessar la CG1 a l’alçada de l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella. Aquest projecte, que consisteix en una estructura metàl·lica amb escales i ascensors panoràmics a cada costat de la carretera, ja es troba en fase de construcció i la previsió és que estigui enllestit al mes de juny.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada