ordeigEl diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, afirma que “un cop més, la Generalitat ha fet deixadesa de les seves funcions i deixa en mans dels ajuntaments i de les famílies el cost del transport escolar dels nuclis agregats”. Ho ha dit en relació a la Proposta de Resolució que el grup parlamentari socialista defensarà aquest dijous en la Comissió d’Ensenyament i Universitats.

La PR demana al Govern que “declari gratuït el transport escolar als municipis amb pobles agregats per a totes les famílies que es veuen en la necessitat de realitzar transport escolar d’un nucli urbà a un altre – siguin o no municipis diferenciats – i consegüentment l’exempció de la taxa de transport escolar prevista, mantenint la situació existent fins ara”.

Ordeig ha explicat que “en definitiva el que demanem és un canvi normatiu que garanteixi aquest dret i per tant el seu finançament en zones especialment afectades, com són les de muntanya”. De moment, ha dit, “Ensenyament s’ha limitat a apuntar un acord amb les diputacions i les famílies per a que paguin part del cost del servei i, en casos de rendes baixes de les famílies, que els Consells Comarcals se’n facin també càrrec; una solució que de nou llença pilotes fora de la responsabilitat que hauria d’assumir la Generalitat”.

El diputat ha afirmat que “els pobles de les zones de muntanya ja pateixen prou dificultats, afectats especialment per les retallades i la crisi; si a més el Govern elimina drets i serveis el que fa és afavorir la despoblació d’aquests territoris”.

(Text i foto: Progrés)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada