Optimisme de cara a la temporada d’estiu al Pirineu de Lleida

La nova temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2018 en el conjunt de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida es preveu que pugui superar la contractació dels 730.000 serveis (o fins i tot assolir els 740.000), unes xifres que encara no s’han assolit mai, ni en els anys anteriors a la crisi econòmica. Aquesta previsió representaria un increment d’entre un 3 i un 5 % respecte a la temporada anterior, segons ha destacat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en la presentació de l’estudi sobre l’activitat de les empreses i les activitats de turisme actiu que elabora anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Reñé ha incidit en qualificar les previsions de “molt positives”, ja que consolidarien el creixement sostingut que ja va registrar el sector l’any 2017. Finalment, el president de la Diputació ha afirmat que l’ampliació de navegabilitat sense interrupcions en un tram de 50 km del riu Noguera Pallaresa per a barques de ràfting i caiac entre la zona de Llavorsí i el tram de la Figuereta de la Pobla de Segur consolidarà aquesta zona com a referent mundial en l’àmbit dels esports d’aventura fluvials.

La presentació de l’estudi amb les dades estructurals, comercials i econòmiques de les empreses de turisme actiu de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida de l’any 2017 i les previsions per al 2018 ha anat a càrrec aquest dijous del president de la Diputació, Joan Reñé, en una roda de premsa que ha tingut lloc a Sort, a l’Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà. A l’acte també hi han participat el vicepresident tercer de la Diputació i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre; l’alcalde de Sort, Raimon Monterde;  el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, i el president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet.