linia-electrica-1Oposició frontal de l’ajuntament de Montferrer i Castellbò a la línia d’alta tensió que Red Eléctrica Española vol executar entre Adrall i la frontera. El consistori considera que és innecessària i no aporta cap benefici. La línia, de 220.000 volts, afecta desenes de propietaris i també travessa els municipis de Ribera d’Urgellet, la Seu d’Urgell i Valls de Valira.

Red Elèctrica Espanyola preveu ampliar l’actual línia elèctrica entre Adrall i la frontera amb Andorra a 220.000 volts. És un projecte per al qual la Generalitat va obrir a final d’octubre el període d’informació pública. La línia afecta desenes de propietaris i travessa els municipis de Ribera d’Urgellet, Montferrer i Castellbò, la Seu d’Urgell i Valls de Valira.

El de Montferrer és un dels consistoris que més rebutja la línia, ja que considera que és innecessària i que no aporta cap benefici al territori. El seu alcalde, Jordi Calvet, defensa que “destrossa el paratge del riu d’Aravell i passa per sobre de finques agrícoles en ple rendiment sense fixar-se on es col·loquen les pilones”. Manté que “aquesta línia no fa falta perquè no deixa llum al municipi, és una línia de transport” que qualifica de “negoci pur i dur de xarxa elèctrica”.

Calvet troba ridícules les indemnitzacions previstes i ja té quasi enllestides les al·legacions al projecte. L’alcalde de Montferrer espera que es reconsideri “la posició d’alguna de les pilones que afecten a finques agrícoles en plena producció”, ja que les que han col·locat fins ara “fan bastant mal”.Tot i així, veu molt difícil poder aturar l’execució de la línia pel seu caràcter internacional. D’altra banda, aquesta tarda ha tingut lloc una reunió informativa de propietaris afectats pel projecte, alguns d’ells constituïts en plataforma d’afectats. Hi han participat representats del despatx d’advocats que assessora la plataforma i un representant de la Generalitat.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada