Operació rescat després de les vacances d’estiu: posa a punt la teva pell, cabell i la teva silueta

Una noia jove i guapa
Després de l’estiu convenen les “cures” corporals (Biotherm)

Per a la majoria s’ha acabat la bona vida… Sí, aquella en la qual ens regíem pel nostre rellotge biològic: ens aixecàvem quan no teníem més ganes de dormir, menjàvem quan teníem gana i anàvem a la platja o piscina quan teníem calor… Aquesta bona vida que hem portat, potser ens ha deixat algun quilo de més de record, alguna taca en el rostre i la pell del cos està tan seca que podríem escriure sobre ella. Si sents que estem parlant de tu, pren nota, hem preparat una operació de rescat per a després de l’estiu.

Tenir una pell sana i lluminosa és un dels majors reptes davant la fi de l’estiu. Perquè la veritat és que poques pells resisteixen la prova de les exposicions solars reiterades. La majoria mostren signes de deshidratació i una gruixuda capa còrnia que evidencia que les defenses han funcionat correctament. D’aquí també l’aspecte bronzejat, la protecció natural de l’organisme enfront de la radiació.

Però una vegada fet el seu treball, la pell reclama amb urgència aigua i nutrients que corregeixin el to mat i suavitzin les arrugues que el sol ha marcat encara més. És el moment de prendre cartes en l’assumpte perquè la tornada de les vacances sigui més fàcil.

 

Observa la teva pell facial i corporal i actua!

Per a començar, analitza la teva pell. Al final de l’estiu pot presentar un aspecte mat, sense lluentor, enrogida, amb escates, més grassa de l’habitual… Convé examinar-la detingudament per a decidir com és la seva situació en cada zona (rostre, escot, mans, peus…) i quina la millor manera d’abordar els possibles problemes.

 

Exfoliar

Una bona acció és exfoliar suaument la pell del teu rostre i cos per, a continuació, extremar les cures hidratants. El següent pas és reposar aigua. Tant si la pell és seca com grassa, en aquests moments necessita molta hidratació. Cal utilitzar locions i cremes hidratants diàriament, fins i tot aplicant-les un parell de vegades al dia, per exemple després de la dutxa matutina i, a la nit, abans de ficar-se al llit. I és necessari recórrer a mascaretes almenys una vegada per setmana, especialment en zones com el rostre, les mans i els peus.

 

Hidratar

Durant una temporada, pot ser convenient que abandonis el teu hidratant facial preferit i optis per aplicar en el rostre un cosmètic per a pells sensibles, reactives o amb problemes d’al·lèrgies i intoleràncies que reequilibri el cutis i previngui alteracions.

En el cos, el més indicat són productes que respectin el pH i reforcin la barrera protectora (el film hidrolipídic). És convenient acudir al dermatòleg si han aparegut taques, protuberàncies o s’observa alguna alteració similar.

 

Alerta cabell

A la tardor la caiguda del cabell és superior a qualsevol altre moment de l’any. Normalment, això succeeix perquè per al cabell, l’estiu suposa una carrera d’obstacles. D’aquí a pocs dies, parlarem més en profunditat d’aquest tema, però en aquesta entrada no podem deixar de posar l’accent sobre aquest problema, també derivat de la falta de cures del cabell durant l’estiu.

Tampoc volem deixar-te amb aquest mal gust de boca, perquè encara que és una cosa alarmant, té un bon pronòstic i el cabell es regenerarà de manera natural sempre que la nostra dieta aporti els nutrients necessaris per a fer-ho: vitamines, aminoàcid i minerals necessaris per a sintetitzar la queratina (proteïna constituent del cabell).

 

Per bellezactiva.com

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES