Amb la pujada de les temperatures i la roba d’estiu recentment desempolsada, són molts els que decideixen sumar-se -potser ja tardanament a l’anomenada operació biquini; una iniciativa i una proposta de la qual no sempre se’n surt victoriós. Perquè? què fan els nostres veïns espanyols per baixar de pes? S’alimenten correctament? Fan exercici? Com? L’últim informe del comparador d’assegurances de salut Acierto.com, revela aquestes incògnites.

Així i segons les estimacions de l’entitat, actualment són 5 milions d’espanyols els que estan a dieta actualment. En concret, el sondeig revela que el 33,7% dels espanyols han fet règim en l’últim any -11.000.000 de ciutadans- i que un 15,6% està a dieta actualment. Aquests percentatges arriben al 56,7% en el cas de les persones que reconeixen haver fet règim alguna vegada a la vida -o el que és el mateix: 18,5 milions d’espanyols-. Els percentatges varien lleugerament si diferenciem entre homes i dones: el 51,1% d’ells asseguren haver-se posat a dieta alguna vegada. En el cas d’elles el percentatge s’eleva fins el 64,4%.

No obstant això, els experts apunten que mantenir uns hàbits alimentaris saludables a llarg termini resulta clau per allunyar les malalties. Una cosa que afirmen fer fins al 62% dels espanyols – el 54% intenta portar una dieta equilibrada i el 8% compta les calories dels seus plats-. Les xifres, però, contrasten amb la realitat del país: sí, perquè 1 de cada 6 espanyols és obès. I no només això, sinó que el 80% de les persones que pateixen aquesta malaltia són incapaços de reconèixer-ho.

L’operació biquini, una qüestió estètica
Pel que fa a l’altra part de l’operació biquini, l’exercici; també es troba entre les assignatures pendents dels espanyols. Per començar, el 48% no ha trepitjat mai un gimnàs, i qui ho fa no hi va amb regularitat. Una cosa que podria justificar el fet que els espanyols prefereixin fer exercici a l’aire lliure (el 79% dels enquestats es va decantar per aquesta opció). El pitjor del cas, però, són els motius que ens porten a posar-nos les piles: sí, perquè al 78% ho fa per pura estètica. No obstant això, s’aprecien de nou diferències per gènere i edat: els més actius són els homes d’entre 40 i 50 anys. Ara bé i en termes generals, elles es cuiden més.

Això no obstant, el que queda clar és que ens hem quedat curts en les dues facetes de l’operació biquini i que aquestes pràctiques s’haurien de dur a terme durant tot l’any i no ser estacionals. A més i com afirma Carlos Brüggemann, cofundador de Acierto.com, “cuidar-se té premi en l’assegurança de salut. De fet, són moltes les asseguradores que inclouen plans de recompensa per als seus clients més actius”. A més, la majoria ofereixen accés a serveis com el nutricionista, l’assessorament serà imprescindible a l’hora de sotmetre a processos com el que ens ocupa. “D’altra banda, l’absència de malalties prèvies permet accedir a tots els serveis ràpidament i ens converteix en clients més atractius”, apunta l’expert.

Consells per fer esport a l’estiu sense morir en l’intent
D’altra banda, hi ha un seguit de consells per a que fer exercici a l’estiu sigui possible. Per exemple, podem aprofitar la fresca que ofereix la platja per sortir a caminar o trotar a ritme lleuger (amb compte amb la inclinació) i fins i tot aprofitar les vacances a les destinacions costaneres per provar noves disciplines com el surf, el piragüisme o la vela lleugera . El moment del dia també serà clau per a suportar les altes temperatures: les primeres hores del dia i les últimes de la tarda es postulen com les més propícies per calçar-se les sabatilles. També haurem recordar-nos de hidratar-nos correctament, de posar-nos crema solar, i de protegir els nostres ulls amb l’ajuda d’unes ulleres homologades.

Una altra qüestió que pot ajudar és l’equipament: és preferible triar peces tècniques i usar vaselina per evitar els frecs pròpies de la fatídica combinació d’aire, roba de cotó folgada i suor. I si és de tons clars que no s’escalfi, encara millor. En tot cas, el més important serà prestar atenció a les pròpies sensacions per evitar problemes i aturar-se davant qualsevol anomalia.

Text i foto: Acierto.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada