Opel Ampera

Característiques

L’Opel Ampera és un turisme de cinc portes i quatre places, amb un maleter amb 310 litres de capacitat. Es tracta d’un vehicle de perfil esportiu, especialment el frontal, gràcies als peculiars grups òptics davanters, que presenten una imatge afilada, en forma de bumerang.

L’interior destaca per l’àmplia superfície de vidre, que ofereix una bona visibilitat en totes les direccions. Els materials estan cuidats per a la transmissió d qualitat; mentre que des de la posició del conductor es gaudeix d’un perfecte control de tots els comandaments i una bona visibilitat dels indicadors.

D’entre els elements de l’equipament de sèrie, cal esmentar la direcció assistida elèctrica, els miralls exteriors tèrmics, l’ordinador de viatge o els comandaments d’àudio i de control de creuer en el volant. L’accés i l’engegada sense clau és també un element que s’equipa de sèrie, això com l’aire condicionat, el climatitzador i els miralls exteriors orientables elèctricament.

 

Motor

El sistema de propulsió de l’Opel Ampera funciona mitjançant una bateria, dos motors elèctrics i un a benzina. Es tracta d’un funcionament independent. Quan funciona elèctricament ho fa únicament i exclusiva amb aquest sistema. El motor a benzina entra en funcionament quan la bateria descendeix. És el que Opel anomena Mode d’Autonomia Estesa.

El vehicle té una autonomia de 40 a 80 quilòmetres sense emissions, xifra que s’eixampla fins als 500 quilòmetres d’autonomia gràcies al motor a benzina. Pel que fa als motors elèctrics, hi ha un primer motor que proporciona una potència de 150 cavalls, que és l’ utilitzat per impulsar les rodes. L’altre motor elèctric, menys potent, de 75 cavalls, s’utilitza bàsicament per a la generació d’electricitat o per augmentar l’eficiència a menys revolucions.

Pel que fa al motor a benzina és un 1.4 litres de 86 cavalls de potència. El consum d’aquest vehicle és d’1,21 litres als 100 quilòmetres, de mitjana i la velocitat màxima que assoleix és de 161 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 en 9 segons. La recàrrega del motor elèctric es fa en tan sols 6 hores en un endoll normal.

 

Seguretat

Pel que fa a la seguretat, e vehicle incorpora set coixins de seguretat de sèrie, a més d’antibloquejament de frens ABS, distribució electrònica de frenada EBD, ISOFIX per a cadiretes infantils, llums de conducció diürna amb LED i llum de frenada adaptativa, entre d’altres.

Per Redacció Tot Granollers / ACPG – Redacció

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.