Opel Adam

Característiques

L’Opel ADAM és el nou utilitari de la casa alemanya. Es tracta d’un turisme de quatre places interiors i de tres portes, amb una longitud de 3 metres i 70 centímetres. Per dimensions és més reduït que el Corsa.

Es tracta d’un vehicle de disseny atractiu i cuidat , que es caracteritza per la maniobrabilitat i la resposta en ciutat. No és un cotxe que destaqui especialment pel seu espai interior ja que, com hem comentat, l’interior està habilitat per a quatre ocupants. Aquests però, poden viatjar ben confortablement i gaudeixen d’un espai extremadament ben cuidat, amb materials de bona qualitat i múltiples espais portaobjectes. De totes maneres, és a les places davanteres on els ocupants viatgen de manera més àmplia.

Està disponible en tres acabats: Glam, Slam i Jam.

El vehicle encara no es troba en els concessionaris -es preveu que es comenci a comercialitzar a principis de gener-, tot i que aquests ja admeten comandes.

Un dels ginys que destaca Opel de l’Adam és el sistema d’informació IntelliLink, amb pantalla tàctil de 7 polzades, que permet controlar elements com l’equip de so, el telèfon i reproduir arxius, entre d’altres.

La capacitat del maleter del vehicle és de 170 litres.

 

Motor

L’Opel Adam estarà disponible amb tres propulsors a benzina:

1.2 de 69 cv: Velocitat màxima de 165 km/h, acceleració de 0 a 100 en 15 segons i promig de consum de 5,3 litres.

1.4 de 87 cv. Velocitat màxima de 176 km/h, acceleració de 0 a 100 en 12,5 segons i promig de consum de 5,5 litres.

1.4 de 101 cv. Velocitat màxima de 185 km/h, acceleració de 0 a 100 en 11,5 segons i consum mitjà de 5,5 litres.

L’Adam també podrà comptar amb un paquet ecològic que permetrà estalviar combustible, gràcies al control del sistema d’engegada i d’aturada i d’un indicador que diu el moment òptim per al canvi de marxa, fet que repercuteix en l’estalvi de combustible.

 

Seguretat

En matèria de seguretat, l’Opel Adam permetrà incorporar diversos elements propis de vehicles de més alta gamma.

És el cas del detector d’objectes en angle mort, basat en un complex sistema d’ultrasons.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

 

TOTES LES NOTÍCIES