Onze detinguts per robatoris a l’Alt Urgell i la Cerdanya

Fins a onze persones han estat detingudes com a presumptes autors d’una onada de robatoris que s’han produït en habitatges i locals de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Els Mossos d’Esquadra els han imputat els delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb força en cases habitades de manera continuada.

La majoria dels implicats són de nacionalitat albanesa i residien a l’àrea metropolitana de Barcelona, des d’on es traslladaven al Pirineu per cometre els assalts. El Jutjat de Guàrdia de la Seu d’Urgell ha dictat presó provisional incomunicada per a cinc dels arrestats. Els altres cinc han quedat en llibertat provisional amb càrrecs. Com a mesures cautelars, el jutge ha ordenat que se’ls retiri el passaport, els ha prohibit sortir del país i ha decretat que compareguin cada setmana al jutjat. A més a més, entre els detinguts hi haurà una traductora que treballava per al Departament de Justícia, a la qual se li ha imputat també un delicte de revelació de secrets.

El grup estaria presumptament al darrera de diversos robatoris amb violència que s’han produït tant a l’Alt Urgell com a la Cerdanya, i que darrerament han generat alarma entre els habitants d’ambdues comarques.

Possible relació amb la xarxa desarticulada el mes passat

Segons la investigació, el grup d’assaltants estaria vinculat a un altre dels que operen a Catalunya i que va ser desarticulat el mes passat, quan es va detenir dotze persones més com a autores d’almenys una cinquantena de robatoris arreu de les àrees de Barcelona i de la Catalunya Central.

I és que, segons les mateixes informacions, la banda criminal tindria una estructura similar, amb un cap que es dedicava a reclutar joves albanesos i traslladar-los a Catalunya per, ras i curt, ensenyar-los a robar. En tots els casos els delinqüents prioritzaven la sostracció de diners en metàl·lic, joies i d’altres objectes de valor.

Text: ràdio seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.