Reduccions de plantilla a la banca andorrana amb l´arribada de l´intercanvi automàtic d´informació fiscal. Segons ha pogut saber RTVA, Crèdit Andorrà ha fet efectives més d´una trentena de prejubilacions, alguns dels empleats amb 57 anys.

Els sector financer està fent moviments per adpatar-se al nou escenari. Entre ells, reestructuració de personal i reducció de plantilles.

Segons ha pogut saber Ràdio i televisió d´Andorra, Crèdit Andorrà ha fet efectives més d´una trentena de prejubilacions, alguns dels empleats amb 57 anys. Les condicions que s’han ofert a la majoria d´aquests empleats són: 60% del sou fins als 65 anys, i seguiran cotitzant a la CASS.

Les mateixes fonts han explicat que el motiu que es va donar als empleats va ser la baixada del volum de negoci del banc, provocat per la fi del secret bancari, però també pel tipus d´interès molt baix.

Per altra banda, segons publica avui el “Diari d´Andorra”, Morabanc també ha prejubilat una quarantena d´empleats.

Fonts de l´entitat han explicat que les jubilacions avançades van començar l´any passat i que es tracta de prejubilacions voluntàries. L´objectiu d´aquestes, és, segons aquestes fonts, ajustar la plantilla als nous reptes de la banca i permetre les promocions internes.

Les mateixes fonts han assegurat que Morabanc no té intenció de tancar oficines i que l’objectiu de l’entitat és la “banca país”. En aquest sentit, han explicat que s’està contractant personal especialitzat amb certes àrees, com és la de compliment normatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada