Onada de calor entre dijous i dissabte

Entre dijous i dissabte es preveu un episodi d’onada de calor que afectarà Andorra, però especialment el sudest de la península ibèrica.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que una depressió situada al nord-oest de la Península Ibèrica afavorirà l’advecció d’una massa d’aire molt càlid, procedent del nord d’Àfrica, i donarà lloc a una notable pujada de la temperatura a partir de dijous. A la imatge adjunta es pot veure la temperatura prevista a 1500 metres d’alçada (850 hPa) per divendres 10. Aquesta temperatura és un molt bon indicador però no és la de superfície i, tot i que hi té molt a veure, la seva correlació depèn de molts factors, com per exemple del vent. En colors vermells s’aprecia com la massa d’aire càlid emergirà del nord d’Àfrica i afectarà bona part de la Península Ibèrica.

Tot i que l’augment de la temperatura serà progressiu a partir de dimecres, es preveu que els valors més alts s’assoleixin entre divendres i dissabte. La predicció indica que, en aquest episodi d’onada de calor, s’arribin a valors de temperatura màxima entre 33 i 39 ºC a Ponent i Terres de l’Ebre (puntualment per sobre), entre 32 i 37 ºC a la resta de l’interior i al Prelitoral, i entre 29 i 34 ºC al litoral de Catalunya.

Malgrat que la calor encara serà acusada, a partir de diumenge es començarà a retirar la massa d’aire càlid i durant l’inici de la setmana vinent la temperatura tendirà a davallar.

A causa d’aquesta previsió el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís per onada de calor entre dijous i dissabte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.