Avui dimecres, 13 de juny, tindrà lloc a Oliana una jornada sobre talent jove al món rural, emmarcada en el projecte de cooperació Leader Odisseu, que té com a principal objectiu afavorir el retorn del col·lectiu jove als pobles. La jornada permetrà conèixer els resultats de les accions que s’han posat en marxa per facilitar l’arrelament laboral i professional de joves a les comarques rurals catalanes i, alhora, connectar el col·lectiu amb les empreses ubicades en aquests territoris.

L’obertura de la jornada anirà a càrrec de l’alcalde d’Oliana, Miquel Sala; el president i el vicepresident del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Jesús Fierro i Ramon Moliner, respectivament; la directora general de Joventut de la Generalitat, Marta Vilalta; i el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson.

Mireia Font, gerent del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, exposarà l’estat del projecte Odisseu, mentre que Teresa Castellà, tècnica del Consorci, presentarà l’informe “Titulacions universitàries en l’àmbit agroalimentari i sector TIC, propostes de futur al medi rural”. Després, es tractarà, en dinàmica de grups i taller, les diverses d’aquest projecte per a l’arrelament laboral dels i les joves: networking d’ocupació jove, Retorna i ajuts al Pràcticum. La jornada es clourà amb visites a empreses d’Oliana promogudes per joves, algunes de les quals tenen vinculació amb l’Odisseu i amb el Leader.

Odisseu forma part del projecte marc de cooperació Leader “Territori Talent” i està coordinat pel Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya i impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural i la Direcció General de Joventut, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i la xarxa de professionals de Joventut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada