Odissea emprenedora

Un dels majors problemes que han esmentat els que volen arreglar la crisi des del món empresarial és, sense cap dubte, la dificultat existent a Espanya quan un emprenedor vol crear la seva empresa.

Actualment calen 24 dies des que una empresa s’inscriu fins al moment en què aquesta és operativa. D’altra banda Espanya malgrat aquesta nova legislació que permet crear “empreses express” amb un cost de 60 euros, se situa a la cua europea pel que fa a tardança i és el país número 134 al rànquing mundial. En països com Holanda, França i Àustria només han d’esperar un dia o en el cas d’Alemanya set dies.

No obstant això alguna cosa pot fer canviar aquesta dinàmica negativa. Segons les últimes estadístiques cada vegada són més els emprenedors que creen empreses a través de gestions a internet. Set de cada deu noves empreses, és a dir el 65 per cent d’elles, es creen mitjançant operacions telemàtiques. Això que alguns els sabrà a poc suposa 10 punts percentuals més que durant l’any anterior.

A Espanya segueix sent massa difícil ser emprenedor. És per aquest motiu que resulta interessant com una vegada més la societat i les innovacions s’han avançat a les pràctiques polítiques oferint fórmules que dinamitzen el teixit emprenedor. Veurem si aquesta tendència es reflecteix en el marc legal per crear empreses.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció