odense

Ubicació
Odense és la tercera ciutat més gran de Dinamarca i està ubicada a l’illa de Fiona, a 150 quilòmetres a l’est de Copenhague (Dinamarca).

Població
Amb més de 166.000 habitants, Odense és la tercera ciutat més gran de Dinamarca, després de la capital, Copenhaguen i d’Aarhus.

Clima
El clima danès és humit i temperat la major part de l’any. A l’hivern les temperatures són baixes i ronden els 0 graus al’hivern. A l’estiu, tot i que hi ha pics alts, la temperatura mitjana també és baixa i cal dur roba d’abric per quan refresca.

Gastronomia
El peix i el marisc conformen la base de la gastronomia de Dinamarca. Allà està molt estesa la cultura del menjar orgànic, natural i de quilòmetre zero.

Comunicació
Per arribar-hi , cal anar fins a Copenhaguen en avio i des de l’aeroport mateix agafar un tren. En una hora i mitja s’arriba a Odense.

Odense es troba situada en la riba del riu del mateix nom, un canal navegable que condueix al fiord d’Odense.

Tot i ser la tercera ciutat més gran de Dinamarca, per darrere de la capital, Copenhaguen i de la ciutat d’Arhus, Odense conserva l’encant de les petites ciutats. Els edificis no són gaire alts i les cases usualment són de doble o triple planta. Odense és, doncs, una ciutat per passejar, amb l’encant dels carrers medievals.

Els carrers de Nergade, Overgade i Vestergade són d’allò més típics, com també ho és el de Radhuset

Hi ha molts llocs per visi tar i per conèixer. Podem mencionar l’església de Nostra Senyora (s.XII); l’església gòtica de Sant Canut, on es conserva la tomba de qui va se colonitzador del país.

També és ben bonic el castell, reconstruït per Frederic IV sobre les restes d’un monestir del segle XII. Com a curiositat, l’escriptor Hans Christian Andersen va néixer en aquesta ciutat l’any 1805 i una visita obligada en una estada a Odense és, precisament, la casa on va viure el popular escriptor. Es tracta d’un habitatge transformat en museu, on es poden veure diversos manuscrits de les seves obres i dibuixos realitzats per l’escriptor.
Tambés es pot aprofitar per visitar el zoològic, el segon més gran de Dinamarca, que inclou l’Oceanium.

Per contemplar unes vistes espectaculars de la ciutat es pot fer una excursió i pujar fins al turó de Nonnebakken, que en el seu temps va acollir nombrosos castells víquings.
Un indret per descobrir, especialment fent una escapada aprofitant una visita a la capital del país escandinau.

Per El Tot Granollers / AMIC – AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada