La  valoració general que es fa des de la Unió Hotelera de l’ocupació al Principat durant la setmana del 3 al 10 de desembre ha estat positiva. Aquesta ha abastat el 65,44% al seu global, segons les seves dades.  Les parròquies que s’han beneficiat d’uns millors resultats, han estat les d’Andorra la Vella i la d’Escaldes-Engordany, amb un 80% aproximat, essent a parròquies altes on l’ocupació ha estat inferior, pels voltants del 50%. Els dies on s’ha registrat l’ocupació més gran han estat els últims, el dijous dia 8, divendres dia 9 i dissabte dia 10 de desembre. Sent el 9 el dia amb l’ocupació més alta.

En comparació amb l’any anterior, un 72% dels establiments hotelers han obtingut uns resultats superiors, un 21% han estat inferiors i un 7% ha manifestat que aquest any ha estat igual o molt semblant a l’any anterior.

La Unió Hotelera ha vingut desenvolupant un exercici d’estudi de la demanda per aquest pont des d’un mes abans, mesurant amb tres onades diferents d’enquestes, entre els associats i no associats que han volgut participar. Aquestes van tenir lloc els dies 10, 21 i 28 de novembre on es valoraven els percentatges d’ocupació de cada dia (3 al 10 de desembre) i les expectatives dels resultats finals.

Els establiments hotelers que han participat en les esmentades enquestes, han rebut puntualment la informació  detallada sobre l’evolució de la demanda hotelera, la qual cosa els ha suposat un important avantatge a l’hora de dissenyar i modular la seva estratègia a seguir, per tant, també a l’hora d’adaptar-se millor a la situació del mercat.

Les previsions que d’aquest estudi en va fer la UHA han obtingut un “accuracy” o índex de precisió del 95%, envers els resultats finals mesurats.

Així mateix, la UHA informa que continuarà treballant per abastar dades de la màxima qualitat amb la col·laboració del nombre més gran d’establiments possible, que permetin millorar el rendiment dels establiments del país.

D’altra banda anuncien la propera posada en marxa d’un estudi semblant amb motiu de les festivitats de Nadal i any nou, encoratjant tots els establiments, associats a la UHA i no associats, a participar i obtenir una bona eina de millora contínua en la  gestió dels seus establiments.

Finalment la UHA vol agrair molt especialment la col·laboració de tots els establiments que els ha donat la seva confiança participant i que han fet possible aquesta iniciativa.

Text: UHA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada