Obres d’ampliació del carrer Doctor Vilanova, Prat de la Creu i Prada Casadet

Aquest proper dilluns, 28 d’agost, comencen les obres d’ampliació de la part baixa del carrer Doctor Vilanova, a Andorra la Vella. El projecte, que es va adjudicar a principi de juny per un import de 2.418.240 euros, arrenca un cop s’ha desmuntat de la parcel·la de l’aparcament comunal Prada Casadet l’envelat que aquest estiu ha acollit l’espectacle del Cirque du Soleil i que, també, el passat 7 d’agost va ser escenari del concert de final de Festa Major de Melendi.

Els treballs tenen un termini d’execució previst de 8 mesos i contemplen l’eixamplament del carrer Doctor Vilanova perquè tingui tres carrils (dos de pujada i un de baixada) i voravies més amples en el tram comprès entre Prat de la Creu i l’avinguda Tarragona. En el marc del mateix projecte també s’habilitarà un carril d’incorporació als carrers Prada Casadet i Prat de la Creu. L’objectiu de la reforma és potenciar i millorar una de les principals portes d’entrada a Andorra la Vella cap a la part alta de l’avinguda Meritxell i el Centre històric.

Es preveu que les obres no tinguin una afectació directa en el trànsit rodat de la zona, ja que es desenvoluparan íntegrament pel costat de l’aparcament comunal. Mentre es desenvolupi la reforma, a més, prop de la meitat del pàrquing es podrà mantenir operatiu.


Economia circular amb les bigues de la part alta del carrer

En paral·lel, el projecte de rehabilitació integral del viaducte del mateix carrer Doctor Vilanova continua el seu curs. Durant el mes de setembre es començaran a retirar les 30 bigues que sustenten el vial i que s’han de substituir perquè presenten un estat d’afectació important. Aquestes bigues, però, es reutilitzaran i es col·locaran al trasdòs dels murs de la part baixa del carrer Doctor Vilanova.

TOTES LES NOTÍCIES