Els cònsols del Comú d’Escaldes-Engordany han presentat aquest dimecres l’exposició pública del projecte de Carlemany per a vianants, que es podrà visitar al vestíbul del Prat del Roure fins al 2 de juliol. El muntatge consta de diversos panells amb informació, dibuixos de l’amplada de l’avinguda a mida real per mostrar com quedarà, i un esquema de tota la seva longitud amb els diferents accessos, a més de diversos arxivadors per consultar tota la documentació i la possibilitat d’emportar-se un CD amb tota la documentació.

El cònsol menor, Marc Calvet, ha assegurat que l’exposició pública és ‘un pur exercici de transparència’ i que vol ser un complement a la informació que es va donar a la primera reunió de poble, fent que els ciutadans es facin la idea dels canvis de manera molt didàctica. Els panells donen a conèixer nous aspectes com el Pla de dinamització, que començarà el juliol i l’agost amb ambientació relacionada amb la música, i seguirà amb la mostra d’escultures al carrer d’agost a octubre, i la celebració al setembre del mes de la moda.

El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, ha explicat que en la instal·lació que es pot visitar al vestíbul del Prat del Roure s’hi pot trobar l’explicació que va motivar el Comú a tirar endavant el projecte de fer per a vianants l’avinguda Carlemany, els diferents passos que s’han seguit, incloent els estudis de Mobilitat i l’acord pres per la Taula de Mobilitat, les diferents reunions dutes a terme per implicar els ciutadans i els comerciants amb les seves respectives conclusions, i les adjudicacions que s’han acordat per dur a terme la conceptualització i el control d’accés.

L’exposició pública del projecte s’ha fet de manera ‘didàctica i clara’ perquè els ciutadans de la parròquia i d’Andorra puguin fer-se a la idea dels canvis que comportarà, i per prendre consciència que amb tretze metres no és una avinguda excessivament ampla sinó que ‘té una dimensió molt bona per fer-la per a vianants’.

La incògnita del projecte, segons ha indicat Calvet, és saber quan podrà estar del tot enllestit, amb la nova pavimentació de l’avinguda. El cònsol ha explicat que, de moment, es mantindrà el quitrà, però sense línies, i es decorarà perquè tingui menys aspecte d’asfalt. Quan hagin passat sis mesos des del tancament al trànsit, s’analitzaran tots els indicadors per saber si tot funciona bé o cal millorar algun aspecte, per ‘continuar tirant endavant a no ser que sigui un fracàs’. Serà llavors quan ‘caldrà que la gent es faci seu el projecte i acabi demanant que es faci el toc final’, per la qual cosa l’objectiu del Comú és que els propietaris de la zona hi participin econòmicament.

Pel que fa a les queixes dels comerciants, el cònsol ha recordat que totes les associacions participen en les reunions i en els acords que es van prenent, tot i no compartir la tipologia d’ús de l’avinguda. Així, els opositors podran fer les al·legacions que creguin oportunes i ‘si entenem que les hem de respondre les respondrem, donant total transparència’.

Quant a les crítiques de l’oposició comunal, Calvet ha assegurat que no és veritat que s’assabentessin del projecte amb la roda de premsa del novembre, sinó que van mantenir-hi una reunió el 10 d’octubre, i que per tant, ‘ja sabien com era el projecte i estaven al cas de les reunions amb la Taula de Mobilitat i de com aniria tot’. En tot cas, considera que la documentació que se sotmet a informació pública satisfarà les seves demandes, malgrat que l’objectiu del Comú sigui no només a ells sinó satisfer a la parròquia en general.

Pel que fa als darrers avenços, Calvet ha dit que ja han mantingut dues reunions amb l’empresa guanyadora del concurs sobre la conceptualització, que és la UTE Bag Disseny-Summa, amb la proposta més cara, de 58.000 euros. També ha informat que ja s’ha adjudicat el concurs sobre el control d’accés, que segons la documentació exposada durà a terme la UTE Ofima-Aluvisa per un import de 128.798 euros. Segons ha explicat Calvet, l’objectiu és que no s’hagi d’incrementar el personal i que no hi hagi obstacles a l’avinguda, per això el control es farà mitjançant càmeres que s’instal·laran als diferents accessos. Els vehicles que estiguin autoritzats a accedir-hi s’hauran de donar d’alta al Servei de Circulació, i quan es detecti algun cotxe no autoritzat, s’avisarà a Circulació perquè hi destini un agent que, si s’escau, sancionarà el conductor.

Pel que fa al Pla de dinamització, els panells informen que es començarà al juliol i agost decorant l’avinguda amb elements musicals per convertir Escaldes-Engordany en la parròquia de la música, i a l’agost s’iniciarà l’exposició d’Art al carrer, que s’allargarà fins a l’octubre. El setembre se celebrarà el Mes de la moda, amb accions de shopping night i desfilades de moda. L’octubre tindran lloc les Jordades de tardor, acollint actes que ja estan programats en aquesta època de l’any com ara la presentació de la temporada d’esquí o les Jornades Arts Andorra. El novembre serà el torn de les activitats que ja organitza Andorra Turisme amb la campanya Alguna cosa es mou a Andorra i el desembre s’ambientarà la parròquia amb motius nadalencs i es recuperaran activitats com els mercats de Nadal i la Façana de l’art.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada