belles

Encara que són un dels principals motius de preocupació de la majoria de les dones durant tot l’any, després de la temporada estival les taques encara ens preocupen més. Som conscients que l’exposició al sol les propicia, però és que és tan agradable deixar-se acariciar per els seus rajos …

Si després de l’estiu has descobert alguna taca no detectada o si les que ja tenies s’han pronunciat més, aquesta és la teva entrada. T’expliquem què són els melasmes i com pots combatre’ls amb productes cosmètics. Comencem!
Els melasmes

Es denominen així les taques pigmentàries marronoses o negroses múltiples, llises i mal delimitades que se solen presentar a la cara, galtes i front. Aquestes taques, pròpies de les pells envellides pel pas del temps, es produeixen per una sobreproducció de melanina. Són una de les principals conseqüències de l’exposició solar excessiva i de vegades s’associen a trastorns hormonals, a la presa d’anticonceptius, a l’ús de determinats cosmètics o fàrmacs.

Causes que originen el melasma

En ocasions el sol és l’únic responsable de l’aparició de les taques, però també pot succeir que només sigui un factor desencadenant. Això vol dir que les taques (embaràs, anticonceptius, malaltia …) poden arribar a desaparèixer per si mateixes quan cessa la causa que la provoca. Però si un cop ha sortit aquesta taca es pren el sol, aquesta s’agreuja, s’enfosqueix i cal tractar de aclarir-la.

Melasmes per embaràs: són taques benignes i solen aparèixer a partir del tercer mes, però és estrany que surtin després del període de gestació. Tampoc necessàriament sorgeixen en el primer embaràs, pot fer-ho en embarassos posteriors o mai. En aquest cas la taca sorgeix sense necessitat que hi hagi una exposició al sol, però és cert que es potencia amb ell.
Melasmes per la ingesta d’anticonceptius: poden aparèixer als mesos d’haver iniciat el tractament. L’extensió de les lesions no es correlaciona amb la durada temporal de la ingesta dels anticonceptius. El melasma causat per teràpia hormonal sol ser més resistent al tractament que el melasma causat per l’embaràs.
Melasmes per exposició al sol: la radiació ultraviolada pot produir peroxidació dels lípids en les membranes cel·lulars, que condueix a la generació de radicals lliures, que poden estimular els melanòcits a produir melanina en excés. A vegades també poden aparèixer a causa d’una malaltia greu o per la ingesta d’encerts medicaments, alguns fotosensibles, i així ho expressa en el seu prospecte, antibiòtics, tetraciclines, antiinflamatoris, diürètics, antidepressius i els citats anticonceptius.

Algunes propostes cosmètiques

Mission Perfection Sèrum, de Clarins. Sèrum d’avantguarda, apte per a totes les dones de qualsevol edat. Combat els desordres pigmentaris sense alterar el to de la pell fent renéixer la lluminositat. Els “exosomes” actuen com a missatgers cel·lulars entre els queratinòcits i els melanòcits. En ser agredits a la superfície de la pell pels raigs UV o per alguna inflamació (marques d’acne, cicatrius, etc …) aquests missatgers emeten missatges “incorrectes” que ocasionen alteracions pigmentàries: taques, zones fosques, discromies … Mission Perfection Sèrum restableix els missatges “correctes” per aconseguir una pell perfectament uniforme. El seu preu: 73 €.

Serum resplendor antitaques, de Caudalie. Sèrum lacti que ressalta la resplendor del cutis, corregeix les taques i prevé la seva aparició. El cutis es torna uniforme i lluminós. Fórmula oil-free, no fotosensibilitzant, no comedogènic i adequat per a tot tipus de pell. Pot aplicar matí i nit abans del tractament habitual o fins i tot abans de la crema solar per aconseguir un bronzejat perfecte. El seu preu: 47 €

Super Acids x-treme Dark-Spot Sun Filter, de Rodial. Crema hidratant amb Aquaxyl ™ i mantega de karité protecció solar SPF 30 que redueix els efectes nocius dels raigs UV i combat els signes visibles de l’envelliment. L’actiu Chromabright ™ corregeix i prevé l’aparició de taques fosques i el to desigual de la pell, alhora que aporta lluminositat. El seu preu: 50 € / 50ml

V6.12 Whitening, de Sepai. Aquest vial contenen un actiu amb efecte blanquejant i reductor de taques de la pell. El seu còctel d’ingredients treballa sobre tots els factors externs i interns responsables de la coloració de la pell produint un efecte despigmentant i il·luminador. Afegeix el vial a la teva crema hidratant o una de Sepai, la Paparazzi. El seu preu: 58 € / 4ml vial

Dark Spot Fix, de Nip + Fab. Redueix de forma eficaç les taques de l’edat i el sol existents ia més impedeix l’aparició d’altres noves. Científicament provat, redueix la lipofuscina, les taques es redueixen un 14.2% després de només dues setmanes i un 13.5% després de 3 mesos. Amb una combinació de vitamina C que millora el to cutani, i extracte de fulla de taronja, garanteix una pell sana i lluminosa. El seu preu: 15,95 € / 30ml.

Splendieuse Fluid antitaques SPF 20, de Nuxe. El seu objectiu és aconseguir una pell uniformitzada, hidratada i protegida, visiblement més lluminosa. Està formulat amb Lliri estrellat, Safrà Blanco, Vitamina C estabilitzada i Cèl·lules de Cacau, d’acció antitaques. També posseeix Rosa de Porcellana, que aporta lluminositat, i Sucres de Blat i de Fusta, per a una acció hidratant. Es presenta en dues versions: per a pells normals i per a pells seques. El seu preu: 32,90 €.

Bio 10 Fluid anti-taques, de Bella Aurora. Específic per a piles seques, els seus actius actuen sobre les taques de melanina i lipofuscina, se suma una hidratació intensa i duradora. Repara la barrera cutània de les agressions diàries més de calmar i reduir la irritació i inflamació. És antiarrugues, anti-edat i conté protecció solar (SPF 15), a més de ser antioxidant i combatre els radicals lliures. El seu preu: 33,90 €

Per Belleza Activa / AMIC – AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada