Objectiu Comú vol garantir el relleu generacional agrícola i ramader

Avui, dimecres, 11 de desembre, els candidats d’Objectiu Comú, Vanessa Torres, Dani Torres i Miquel Naudí, han fet una visita a una de les explotacions ramaderes de la parròquia per parlar del present i, sobretot, del futur de l’activitat agrícola i ramadera al territori de Canillo.

Miquel Naudí, número sis de la candidatura, ha volgut remarcar que “es constatat que s’estan perdent explotacions ramaderes a la parròquia, degut a la manca de relleu generacional en la gestió d’aquestes”.

Naudí, apunta mesures de lluita contra aquest fenòmen. “El pagés arriba a una edat en que ja no pot fer-se càrrec de l’explotació i no existeix el relleu jove. Des d’Objectiu Comñú es proposen diverses solucions per a fixar les bases i traçar el camí que porti a fer realitat aquest relleu generacional com a garantia de continuïtat de l’activitat agrícola i ramadera”.

Com a exemples plantejats per la candidatura Objectiu Comú destacar un programa de conveni i col·laboració amb escoles agrònomes i ramaderes del nostre entorn, ja sigui a França o a Catalunya, per la formació de joves, l’organització de mercats de productes de la terra, la mel, els embotits, la carn andorrana de qualitat, etc. com a complement a la Fira del Bestiar són algunes de les mesures que proposem”

Objectiu Comú