L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) vol impulsar un pla de seguretat vial per al període 2018-2020 amb la voluntat que al 2019 es pugui aconseguir l’objectiu que hi hagi “zero morts” a la carretera, tal com ha explicat el president de l’entitat, Enric Pujal. De moment, es tracta d’una proposta que des de l’entitat s’ha plantejat als socis en l’assemblea general ordinària que se celebra aquest dijous al vespre. Ara, però, s’hauran de concretar mesures específiques ja que, tal com ha destacat el secretari general de l’ACA, Toti Sasplugas, l’objectiu és que sigui un “pla efectiu” i en el qual s’hi puguin implicar molts actors perquè tingui un major impacte.

El que sí sembla segur és que les primeres accions se centraran en les motocicletes, per anar tractant altres temes en el futur, tal com ha concretat Pujal. Aquest és un dels objectiu de l’ACA per a aquest any però en l’assemblea general ordinària també se n’han de tractar d’altres, com ara continuar amb l’increment de socis que s’ha aconseguit en els darrers anys. D’aquesta manera, el creixement se situava en uns 200 a l’any però des del 2016 es va llençar un pla que ha servit per invertir la tendència i passar a assolir un miler anual. De fet, s’esperen 1.250 socis nous aquest any després d’haver assolit 1.173 el 2017. L’objectiu és que al 2020 l’entitat pugui comptar amb uns 10.000 socis. De manera paral·lela es treballa per incrementar el volum d’usuaris de la targeta ACA Master i del nou producte ACA Segurs. La previsió és que es pugui tancar l’any amb uns beneficis de 93.000 euros. A més, s’ha posat en relleu que el 2017 es va tancar amb 80.000 euros de benefici.

Altres dels objectius de l’entitat és presentar a l’abril l’informe sobre mobilitat, l’Imaca, i celebrar la jornada de la mobilitat elèctrica el mes de maig. En la vessant esportiva, una de les novetats és que la pujada es farà a Arinsal i que, a més, passa a fer-se al mes de juny. Es tornarà a celebrar l’Andros (que pot patir canvis en les futures edicions), les Crèdit Andorrà GSeries, el Ral·li Històric i l’Andorra Winter Rally. A l’últim, l’ACA ha reconegut els tres socis de més antiguitat, lliurant-los un carnet d’or: Enric Riba, Lluís Molné i Josep Canturri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada