Avui dilluns 20 de febrer ha tingut lloc a la seu de la Congregació per a les Causes dels Sants a Roma, l’obertura de la fase romana de la Causa de Beatificació per martiri dels servents de Déu Mn. Josep Moles i 74 preveres diocesans d’Urgell màrtirs i del laic Lluís Trilla.
 
Han assistit a l’acte l’Arquebisbe d’Urgell, Mons Joan-Enric Vives; el P. Augusto Frateschi, S.F., sacerdot Fill de la Sagrada Família de Jesús, Maria i Josep, Postulador en aquesta fase romana i Procurador del seu Institut religiós; el P. Josep M. Blanquet i Gas, S.F., postulador en la fase diocesana d’Urgell; el Secretari general i Canceller de la Diòcesi d’Urgell, Mn. David Codina i Mn. Emili Villegas, prevere estudiant de Sagrada Litúrgia a Roma. 
 
Han estat rebuts pel Prefecte de la Congregació, S. Em. el Cardenal Angelo Amato a qui l’Arquebisbe Joan-Enric ha agraït la deferència en rebre’l i ha pogut explicar breument la joia que suposava per la Diòcesi d’ Urgell l’acte que es duia a terme per poder honorar uns preveres màrtirs que van ser testimonis de la fe i que, esperem, que un dia puguin ser venerats com a Beats al costat dels 7 ja Beatificats l’any 2005, Josep Tàpies i companys.
 
Posteriorment, i després d’una breu pregària, Mons. Giacomo Pappalardo, Canceller de la Congregació per a les Causes dels Sants ha procedit a l’obertura de les 24 caixes que contenen per duplicat tota la documentació que s’havia recollit a la Diòcesi d’Urgell.
 
El procediment habitual ara continuarà fins que l’Església emeti el seu Dictamen sobre la santedat d’aquests Venerables preveres diocesans martiritzats.
 
Text i foto: Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada