Oberta la nova convocatòria del programa Leader a l’Alt Urgell i la Cerdanya

La nova convocatòria del programa Leader a l’Alt Urgell i la Cerdanya és oberta fins al pròxim 30 de novembre per tal que autònoms, empreses, institucions i entitats del territori que vulguin acollir-se als ajuts presentin els seus projectes. Com ja es va començar fent l’any passat, les sol·licituds s’hauran de presentar exclusivament per procediments telemàtics.

Per tal de donar a conèixer el nou Leader, el Consorci ofereix xerrades informatives, tant a l’Alt Urgell com a Cerdanya. La primera tindrà lloc aquest dimarts, 24 d’octubre, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a la Seu. Dimecres 25 se’n farà la presentació al Consell Comarcal de Cerdanya, a Puigcerdà; dijous 26 al Centre Cívic de Bellver de Cerdanya i dijous 2 de novembre a l’Ajuntament d’Alp. Totes les xerrades començaran a dos quarts de vuit del vespre.

El Consorci Alt Urgell-Cerdanya (CAUC), ens gestor de l’aplicació del programa a ambdues comarques, disposarà d’una dotació econòmica de 639.066,17 € per a ajuts a projectes. Els fons estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, que hi aporta un 57%, i la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), que hi destina el 43% restant.

Per a aquest nou període, el CAUC s’ha fixat com a objectiu prioritari donar suport a la creació i a la innovació empresarial en base a recursos del territori per tal d’afavorir la creació d’ocupació, fomentar el retorn de talent i donar suport a la cooperació público-privada i intersectorial. Tot plegat, en el marc d’una economia sostenible i baixa en emissions contaminants.

Així, s’han establert sis eixos prioritaris: emprenedoria, empresa i creació d’ocupació en base als recursos endògens i propis del territori; innovació tecnològica i empresarial; equilibri territorial; retorn de joves al món rural; mitigació del canvi climàtic i ús eficient dels recursos naturals; i foment de la cooperació.

Aquests ajuts s’adrecen principalment a persones físiques i jurídiques que realitzin inversions a l’Alt Urgell i la Cerdanya. Poden acollir-se a aquests ajuts els empresaris autònoms, les microempreses, pimes, cooperatives, associacions i fundacions. Els ajuts oscil·len entre el 22,5 % i el 40 % de la inversió elegible.

Les empreses i emprenedors interessats en aquest programa poden adreçar-se a la seu del Consorci Alt Urgell-Cerdanya, ubicada al Consell Comarcal  de l’Alt Urgell o bé a la nova oficina al Consell Comarcal de Cerdanya. A tots dos llocs es disposa de la documentació necessària i dels tècnics que assessoraran els interessats en sol·licitar la subvenció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada