La convocatòria del IX Premi de narrativa fantàstica i de terror ja és oberta i hi podran participar els residents al Principat dʼAndorra i a les comarques de la Cerdanya i lʼAlt Urgell. Les persones interessades a participar en el certamen tenen fins al 19 de novembre per presentar les seves obres.

La principal novetat dʼaquesta edició és que només hi haurà modalitat escrita, deixant-se de fer la modalitat en vídeo per la baixa participació en les darreres convocatòries. A més, sʼincrementa el número de premiats, passant de dos a tres per categoria. Tanmateix, els premis dels joves passen a ser monetaris.

Pel que fa a les bases del concurs, lʼextensió dels treballs escrits, que han de ser narracions inèdites i correctament escrites en català, ha dʼestar compresa entre 3 i 6 pàgines per una sola cara, a doble espai, amb mida 11 i tipus de lletra ʻTimes New Romanʼ, i sʼadmetran un màxim de tres relats per persona. Hi haurà tres categories, infants -de 6 a 11 anys-, joves -de 12 a 16 anys-, i adults -a partir de 17 anys.

Les narracions sʼhan de presentar en un sobre tancat amb el títol del treball, que al seu torn contindrà un sobre més petit amb les dades personals de lʼautor (nom i cognoms, edat, adreça i parròquia, telèfon i correu electrònic). Els treballs sʼhauran dʼentregar al Departament de Cultura, al carrer de la Valireta número 2, a la Biblioteca Comunal dʼEncamp, al passeig de lʼAlguer s/n, a la Biblioteca Comunal del Pas de la Casa, a lʼavinguda del Consell General s/n, o bé per correu electrònic a biblioteca@encamp.ad, adjuntant dos arxius, un amb lʼarxiu del treball, i l’altre amb les dades del participant (nom i cognoms, edat, adreça i parròquia, telèfon i correu electrònic). No sʼadmetran arxius que no es presentin en format PDF.

Totes les obres seran publicades al web del Comú dʼEncamp i tothom qui ho desitgi podrà puntuar-les. Aquests vots tindran un percentatge del vot final juntament amb el del jurat, que estarà format per tècnics del Comú dʼEncamp i

personalitats en lʼàmbit cultural del país. El jurat podrà declarar desert algun dels premis si, al seu criteri, no sʼassoleix la qualitat convenient.

Pel que fa als premis, en categoria infants els tres relats guanyadors obtindran un lot de llibres. Els joves seran premiats amb 350 euros per al primer premi i 250 i 100 euros per al segon i el tercer. Finalment, en la categoria dʼadults, hi haurà un primer premi de 600 euros, i un segon i un tercer de 350 i 200 euros.

El lliurament de premis tindrà lloc el 19 de desembre a les 19 hores a la Biblioteca Comunal dʼEncamp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada