Obert el termini per a la selecció de les propostes artístiques i d’un coordinador i gestor de projecte per a l’Andorra Crea

Logotip del festival Andorra Crea
Logotip del festival Andorra Crea

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha informat aquest dimecres al Consell de Ministres de l’obertura del termini per a la presentació i selecció de les diverses propostes artístiques i d’un coordinador o coordinadora artística i gestor o gestora de projecte per al festival de creació i difusió de les arts ‘Andorra Crea’.

Els dos avisos es publicaran el dimecres de la setmana que ve al BOPA i el termini per ambdós avisos es fins el 15 de febrer a les 12 h. Les sol·licituds s’han d’entregar al Servei de Tràmits del Govern, adreçada al Ministeri de Cultura i Esports.

En el cas de la selecció de propostes artístiques, poden presentar la seva proposta persones físiques i jurídiques. Per a aquesta primera edició, s’acceptaran tant projectes de nova creació com propostes ja produïdes, amb una antiguitat màxima d’1 de gener del 2019. Els projectes poden ser de qualsevol disciplina artística; en sentit ampli i sense cap restricció creativa ni conceptual: música, arts plàstiques i visuals, arts escèniques, activitats literàries i editorials, i també propostes pluridisciplinàries.

Així mateix, en aquesta primera edició es finançarà la fase de creació d’un màxim de 4 propostes. Es valoraran positivament aquelles propostes que siguin modulables, és a dir, que poden tirar-se endavant amb assignacions pressupostàries diferents, per exemple afegint o prescindint d’elements. Tant les propostes no finançades a través del festival com aquelles que no són de nova creació rebran una retribució en concepte de contractació.

Per al segon avís, el Ministeri de Cultura i Esports vol seleccionar un professional del sector cultural perquè coordini la vessant artística del festival, incloent les qüestions administratives i logístiques relatives a aquesta vessant. Totes les tasques es duran a terme en coordinació amb els professionals designats pels set comuns i el Ministeri, i altres professionals implicats en el projecte. La persona seleccionada haurà de tenir un coneixement aprofundit del panorama actual dels creadors i la creació del país, en totes les disciplines, així com capacitats i experiència per a la gestió de projectes.

La persona seleccionada rebrà una dotació econòmica de 5.000 euros en concepte d’honoraris de coordinació. S’estima que la persona que integri el projecte haurà de dedicar aproximadament el 33% del seu temps total de treball, entre inicis del mes de març i mitjan mes d’octubre de 2023.

Poden presentar la seva candidatura les persones físiques d’Andorra de l’àmbit del sector cultural amb experiència en la gestió de projectes de caràcter artístic i cultural, i en l’organització d’esdeveniments.

Recordar que el festival ‘Andorra Crea’ és l’evolució del projecte impulsat pel Govern i els set comuns, fins ara batejat com a ‘La Cultura no s’atura’, i té l’objectiu de fomentar la creació contemporània nacional i apropar-la a la ciutadania, estimular la contractació de propostes artístiques andorranes a l’estranger, i consolidar el suport institucional conjunt al sector.

TOTES LES NOTÍCIES