Obert el concurs d’art ‘Frontera, espai de cooperació’

La Comunitat de Treball dels Pirineus, com a autoritat de gestió del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA) organitza el concurs d’art Frontera, espai de cooperació amb l’objectiu de preparar una exposició itinerant que s’inaugurarà el 17 de setembre a Pamplona i que posteriorment recorrerà els territoris de la zona elegible del POCTEFA. Els guanyadors podran exposar les seves obres a la Sala d’Armes de la Ciutadella, a Pamplona, a partir del 17 de setembre i posteriorment en diferents sales de tot el territori fronterer.

Els artistes participants han de tenir entre 14 i 30 anys i podran formar part de l’exposició itinerant que tindrà lloc a partir de la tardor del 2012 a la zona fronterera Espanya-França-Andorra. A més, podran guanyar fins a 3.000 € en material o en formació artística de la seva elecció. Per participar, cal ser un artista jove de la zona fronterera, realitzar una obra sobre el tema “Frontera, espai de cooperació” i enviar l’expedient de candidatura abans del 30 de juny de 2012.

Un jurat d’artistes i experts en art procedents dels territoris fronterers seleccionarà les obres que formaran part de l’exposició i premiarà els tres

millors treballs: Categoria 14-18 anys (dotat amb 1.000 € per material o formació), categoria Artista jove (dotat amb 1.000 € per material o formació) i Gran Premi (dotat amb 3.000 € per material o formació).

La Xarxa europea Interact, amb el suport de la Comissió Europea, organitza el Dia de la cooperació europea, el 21 de setembre de 2012. En aquest marc, a cada frontera se celebrarà la cooperació territorial a la Unió Europea mitjançant diferents esdeveniments, per tal de difondre entre els ciutadans europeus l’acció de la Unió Europea en el marc de la cooperació territorial i reivindicar-la com un dels eixos fonamentals de la seva construcció.

Més informació a www.joventut.ad i www.ctp.org

TOTES LES NOTÍCIES