Núria Garcia Caldés guanya el Premi Pirineu de narració amb ‘Els gegants’

Núria Garcia Caldés, amb l’obra Els gegants, ha estat la guanyadora del Premi Pirineu 2017 de Narració Literària. L’escriptora de Castellbisbal (Baix Llobregat) s’ha emportat el guardó principal dels Premis Homilies, que s’han lliurat en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu, aquest dissabte a Organyà. El finalista ha estat Mountain tarongers, de Manuel Roig Abad.

El jurat ha concedit el Premi Josep Grau i Colell de Poesia a José Luis García Herrera, per l’obra Paraules de sal. Pel que fa al Premi Alt Urgell de Joves Autors, ha correspost a Bledes, d’Aina Bosch Collell. El Premi Germans Espar i Tressens de Relats Viscuts l’ha obtingut Carme Vila Rovira, amb el text La meva germana i jo també volem un bolivià al final de la nostra vida.

L’obra guanyadora del Premi Lletres de Dones de Relats Curts, el que ha registrat més participació enguany, ha estat Aromes, de Tecla Martorell Salvat. A més a més, s’ha concedit tres mencions especials en aquesta categoria: per a Gràcia la lletja, d’Olga Garcia i Beneyte; El periscopi, de Montse Freixas Rovira, i Xocolata desfeta, de Montse Subirana Malaret.

Tal com ja s’ha fet les anteriors edicions, els autors premiats ja han pogut rebre en el mateix acte el llibre que recull els relats escollits pel jurat, gràcies a que el jurat ja havia tancat dies enrere la deliberació, que s’ha fet pública aquest dissabte.

El Premi Mossèn Albert Vives de Periodisme s’ha concedit enguany a Amadeu Gallart Sort, alcalde de la Seu d’Urgell entre 1979 i 1983, per la seva tasca de col·laboració al llarg de les darreres dècades en diversos mitjans de comunicació, entre ells Ràdioseu. També s’ha donat a conèixer el Premi de Fotografia Organyà 2017, sobre imatges de la Fira del Llibre, que ha estat per a la imatge Tarda de lectura, d’Àngels Díaz. Pel que fa a la categoria de fotografies de la Festa Major, s’ha premiat Colors de festa, d’Ester Farran. Finalment, el guardó d’Aparadors i Decoracions ha anat a parar al Restaurant El Portal.

Homilia de l’abat de Montserrat i èxit de la Carrerada de Llibres

L’acte de lliurament ha comptat amb les intervencions de l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i del poeta Vicenç Llorca, que han estat convidats a llegir les respectives Homilia Religiosa i Homilia Laica d’enguany. En la seva lectura, Soler ha fet una defensa de la vigència de la llengua catalana, en el bressol del primer text literari en català, i ha expressat que, des del punt de vista religiós, “el català és la llengua amb la qual nosaltres entrem en contacte amb Déu”.

Al llarg de la jornada, el centre d’Organyà ha acollit diverses presentacions de llibres de temàtica pirinenca a càrrec dels seus autors, a més a més de diverses activitats paral·leles. D’aquestes, la gran novetat ha estat la Carrerada de Llibres, que ha estat un èxit de participació i ha aconseguit l’objectiu de cridar l’atenció de veïns, visitants i també conductors pel que fa a fomentar l’hàbit de la lectura. Desenes d’aficionats s’han instal·lat al llarg i ample de la carretera C-14 al pas per Organyà i, al llarg del migdia, s’han succeït en la lectura d’un fragment del llibre que havien escollit.

La Fira del Llibre del Pirineu es completa aquest diumenge amb noves presentacions de llibres, fins a les dues del migdia.

Text: Ràdio Seu; Foto: Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.