NürnbergSuperfície
Nuremberg té una superfície de prop de 190 km2. Està situada al districte de Francònia, a la Mitjana Baviera. Es tracta de la segona ciutat més gran de Baviera. Al voltant de la ciutat hi ha grans superfícies de boscos i de camps de cultus. El riu Pegnitz travessa la ciutat.

Població
Més de mig milió d’habitants.

Clima
Nuremberg destaca pels hiverns molt freds i els estius suaus. Les pluges es reparteixen al llarg de tot l’any. La primavera i la tardor també són força frescos i cal portar roba d’abric. A l’estiu, tot i que les temperatures ronden els 20 – 25 graus com a molt, a la nit també refresca i cal portar roba d’abric.

Gastronomia
Típiques de la ciutat són les salsitxes de Nuremberg: Nürnberger Rostbratwurst. Hi ha moltes parades de carrer ambulants on ofereixen aquest menjar, com a entrepà. Especialment, a la zona del voltant de la plaça central (Hauptmarkt). El pa d’espècies és també una altra de les especialitats de Nuremberg. La cervesa és la beguda oficial.

Història
Històricament, la ciutat és coneguda pel Judicis de Nuremberg, que es van desenvolupar contra els nazis un cop acabada de la Segona Guerra Mundial. Es pot visitar el Memorial dels Judicis de Nuremberg i en concret la sala 600, on van tenir lloc els judicis.

Ciutat medieval, Nuremberg ha cuidat especialment el casc antic, on es troben gran part dels monuments d’interès. El casc antic està ple de bonics i típics carrers peatonals, que es poden recórrer amb agradables passejos. El castell Imperial és l’emblema de la ciutat i s’alça imponent sobre el casc antic. Lloc de residència dels antics emperados germànics, fins al 1571, actualment es pot visitar l’edifici principal, que inclou la capella doble romànica, les habitacionss dels emperadors o el pou. És considerat un dels palaus imperials més importants de l’Edat Mitjana. Ubicat en un turó, des del castell s’observen vistes molt boniques de la ciutat.

Per arribar fins al castell imperial es pot iniciar l’ascens des de l’església de ‘San Sebaldo’, passant per la Bergstrasse, la típica plaça Beim Tiergartenertor i travessar el túnel, vorejant la muralla per arribar-hi. En una estada a Nuremberg és quasi obligat de creuar el pont anomenat del Botxí. De fusta i cobert, porta a la residència de qui havia estat el botxí de la ciutat a l’edat Mitjana. Al costat del pont també podem admirar l’antig magatzem del vi o Weinstadel, un bonic edifici amb balcobades de fusta sobre el riu. Actualment, és una residència.

Una altra de les visites típiques és a alguna de les coves subterrànies que antigament,a l’edat mitjana, es feien servir per emmagatzemar cervesa. Hi ha algunes que es poden visitar. Un dels llocs per visitar és la plaça de Hauptmarkt, on hi ha diversos edificis d’interès, com l’església de les Dones, o la font Schöner Brunner, formada per dos ars, que es s’han de girar al mateix temps que es demana un desig.
Si volem comprar algun record típic es pot visitar el Handwerkerhof, un espai proper a la torre Königstor on hi ha múltiples botiguetes d’artesania local. A l’hivern s’instal·la a la ciutat un popular mercat de Nadal. Molt recomanable de visitar.

Per El Tot Granollers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada