gaitaEl gaiter gallec Carlos Núñez torna aquest divendres al Festival Narciso Yepes Ordino per presentar el seu nou disc, Discover, una antologia pensada per donar a conèixer la seva música al públic americà.

Núñez ha avançat que serà ‘un viatge on la gent descobrirà tot el món que hem creat en 15 anys’, partint de la música celta i passant pels discos amb més influència flamenca o de sons de la Bretanya. El concert d’aquest divendres a la nit tindrà com a convidats especials la violinista irlandesa Tara Breen i l’australià Allen Grafe, que toca la gaita escocesa. A més, la sorpresa serà la participació d’un grup de joves buners d’Andorra.

Carlos Núñez ha presentat aquest divendres al matí el seu concert en el marc del Festival Narciso Yepes Ordino i ha explicat que farà un repàs a la seva trajectòria musical, de la mà del seu nou disc Discover, pensat per a les gires americanes. Núñez ha parlat del seu afany d’unir estils i persones de diferents països, i del seu interès constant en crear i experimentar músiques i instruments nous.

Tenint en compte l’èxit que està tenint en països com el Japó, el gaiter ha explicat que la clau per atraure el públic nipó és introduir sempre un punt modern i contemporani, que aconsegueixen a través de l’ús de les noves tecnologies, però de manera molt subtil.

Al concert d’aquest divendres ‘es viuran els poders de la música’, ja que tindrà dos convidats especials: d’una banda, la violinista irlandesa Tara Breen, de 22 anys, ‘una virtuosa que toca el violí amb ànima de gaita’. De l’altra, l’australià Allen Grafe, que toca la gaita escocesa i que ha qualificat de ‘perillós i divertit’. A més, la sorpresa de la nit serà el grup de buners andorrans que acompanyarà el gallec, i del qual no ha volgut desvetllar més detalls. L’actuació comptarà amb instruments tan antics com la guitarra atlàntica, i barreges d’estils tan curioses com una espècie de sardana celta a l’estil de la Bretanya.

D’altra banda, el músic gallec reconeix que el món de la música ha canviat molt, però considera que els músics s’han d’aprofitar de les noves tecnologies, i que ‘anem cap a un món de nínxols de mercat’. A més, tot i que lamenta que els discos ja no es venguin a les botigues, assegura que després d’un concert se’n continuen venent molts.

Carlos Núñez s’ha mostrat encantat de tornar a Andorra, terra de buners, i ha definit els seus habitants com a dolços i amb un toc subtil que els fa molt atractius, com els gallecs de les muntanyes. També ha assegurat que els concerts a Andorra sempre tenen una organització perfecta, com si es trobés a Alemanya, però alhora hi troba una part llatina que el fa sentir ‘com a casa’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada