Nuna guanya el Premi Carles Sabater amb la cançó ‘La Mirada’

El primer premi de la 12a edició del Premi Carles Sabater ha estat per a l’artista Nuna, amb la seva cançó La Mirada. El representant del jurat, Quim Barceló, ha assegurat que aquesta ha estat triada per la seva originalitat, sensibilitat, i per la lletra poètica i el mèrit a l’interpretació. El segon premi ha estat per a un grup d’estil ben diferent, Esferes, amb la cançó que porta el mateix nom, per la seva melodia i la factura instrumental de qualitat.

El Centre de la Cultura Catalana ha anunciat aquest dilluns al vespre els guanyadors del La presidenta del CCC, Teresa Cabanas, la directora del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra, Thaïs Zapata, i el representant del jurat, Quim Barceló, han estat els encarregats de fer públics els noms dels guanyadors, i han coincidit a remarcar el bon desenvolupament del concurs.

En aquesta edició s’ha aconseguit la participació de 83 maquetes, que segons ha expressat el representant del jurat, han estat d’estils molt diferents, amb música clàssica, heavy, pop, rumba catalana o balades, i amb artistes de totes les edats. La participació andorrana, però, s’ha limitat a tres grups que han presentat un total de sis temes.

El jurat ha triat a Nuna com a guanyadora del primer premi, dotat amb 2.000 euros, per la seva cançó La Mirada, per la seva originalitat, sensibilitat, i per la lletra poètica i el mèrit a l’interpretació. L’artista és Berta Garcia, una noia de 23 anys de Sant Julià de Vilatorta, a la comarca d’Osona. Ha format part de diverses formacions musicals i ha estat finalista en alguns certàmens, i actualment treballa com a professora de cant i piano.

El segons premi, dotat amb 1.000 euros, ha estat per al grup format per Gonsal Roy i Jordi Rabascall, Esferes, amb la cançó que porta el mateix nom. Els artistes es defineixen a ells mateixos com ‘una paradigmàtica simbiosi de les petites obsessions’, i segons el representant del jurat, en la cançó s’evidencia una qualitat musical ‘molt ben treballada, i pot recordar a Queen’. A més, segons informa, ‘trenca amb tota la resta que vam escoltar’.

El premi Carles Sabater no es va poder atorgar l’any passat per manca de fons i enguany s’ha recuperat gràcies a la participació del FNJA. Pel que fa a la seva continuïtat, de moment no hi ha res assegurat però tant Zapata com Cabanas han confiat que es pugui tornar a tirar endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.