migranyaInvestigadors de la Vall d’Hebron Institut d’Investigació i del Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona han identificat quatre gens relacionats amb la predisposició a patir el tipus més freqüent de migranya, coneguda com migranya sense aura.

En concret són els gens MEF2D, TGFBR2, PHACTR1 i ASTN2.Així s’ha confirmat que aquesta predisposició té caràcter genètic, encara que són els factors ambientals els desencadenants de les crisis i els que en determinen la freqüència.Els investigadors han analitzat més de 2.000 mostres d’entre les 5.000 procedents de pacients amb migranya i 7.000 d’individus sans.

El símptoma principal de la migranya és un mal de cap intermitent que pot arribar a ser invalidant. La migranya sense aura afecta majoritàriament les dones i apareix de forma recurrent, a vegades associada a altres símptomes com nàusees, vòmits i hipersensibilitat a la llum o al soroll.

Les persones que pateixen migranya amb aura, a més, pateixen símptomes neurològics transitoris com alteracions visuals, de sensibilitat, de mobilitat o de la parla

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada