Noves tradicions el diumenge de Festa Major de Santa Coloma

contrapasPer vuitè any consecutiu – d’ençà el 2007 -, el diumenge de Festa Major a Santa Coloma, després de la missa solemne, el Grup de Ball de la Casa Pairal d’Andorra la Vella ofereix al públic i a les autoritats una actuació amb la dansa del “Ball del Contrapàs”.              

En acabada la ballada, tenen lloc dos actes que formen part d’una nova tradició a la Parròquia i que es van crear fa cinc anys: el nomenament de les Pubilles del Contrapàs i de la nova Fadrina Major de Santa Coloma.

El Grup de Ball de la Casa Pairal, format de 6 parelles, dansarà el “Ball del Contrapàs” a la plaça de l’Església a dos quarts d’una, com a una contribució especial a les festivitats del poble, amb motiu de la Festa Major, i per respectar el costum, convidaran les autoritats presents i els veïns a participar a la ballada de la dansa tradicional d’Andorra la Vella.

Després de la ballada, el Cònsol Major proclamarà oficialment les pubilles del Contrapàs 2015 que enguany seran les dues balladores Carme Fàbregas i Maria Paz Márquez, i es farà la imposició de la banda de Pubilla del Contrapàs de Santa Coloma 2015.

 
Traspàs de Banda i Garrot a la nova Fadrina Major

Tot seguit hi haurà el nomenament de la Fadrina Major de Santa Coloma 2105, amb el traspàs de Garrot i Banda de Fadrina Major. El Cònsol Major, nomenarà Josefina Sánchez cinquena “Fadrina Major”. Les seves predecessores han estat: Conxita Duatis, l’any 2011, Maria Fernàndez el 2012, Consol Pons el 2013 i Leonor Badia el 2014. L’estiu del 2013, es va atorgar el reconeixement a Montserrat Pau i a Ramona Marsinyach, a títol pòstum, per la seva dedicació i participació entusiasta al Grup de Ball de la Casa Pairal durant molts anys.