La CASS cobrirà el 75% de la vacuna del Meningococ B procedent d’Espanya i Alemanya

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el Decret pel qual s’estableixen les tarifes de responsabilitat de la vacuna Meningocòccica del grup B. per a les unitats procedents d’Alemanya i Espanya.

Aquesta mesura s’ha adoptat davant les dificultats sorgides per a poder-se proveir des de França i de forma transitòria fins a que es pugui restablir de nou la seva distribució des de França.

El ministre de Salut, Carles Álvarez, ha proposat aquesta mesura per a poder adquirir unitats d’aquesta vacuna procedents d’Espanya i Alemanya, per assegurar la seva disponibilitat per cobrir les necessitats nacionals.

En el cas de la vacuna procedent d’Espanya, la tarifa de responsabilitat s’ha establert en 104 euros, i en el cas d’Alemanya s’ha situat en 115 euros, les quals seran reemborsades per la CASS fins al 75%, a l’igual que en el cas de la vacuna francesa, per la qual ja es disposava d’una tarifa de responsabilitat de la CASS establerta en 88,89 euros.

La vacuna contra el meningococ B és per a la prevenció de les infeccions invasives meningocòcciques i està coberta per la CASS per als menors de 18 anys o els adults que pertanyen a algun grup de risc.

Aquesta mesura també s’aplica per a la població infantil que forma part del calendari de vacunacions recentment aprovat pel Govern, que inclou la vacunació contra la meningitis B de tots aquells infants nascuts a partir de l’1 de gener del 2016.

 

El Govern incorpora dos nous medicaments costosos a la llista de cobertura al 100% de la CASS

El Govern, a proposta del Ministeri de Salut, Carles Àlvarez, ha aprovat la modificació del decret que regula el finançament al 100% per part de la CASS per tal d’incloure la cobertura total de dos nous medicaments especialment costosos.

Els fàrmacs que s’incorporen a aquest decret són el L03AB Interferons Peginterferó beta-1A, d’ús hospitalari, per al tractament de les formes recurrents recidivants d’esclerosi múltiple, i els J05AR Antivirals, per al tractament del VIH i combinacions, també d’ús hospitalari.

La modificació del Decret també contempla un annex per rectificar un error en la denominació del grup terapèutic del qual forma part la dexametasona per a ús oftàlmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.