comapedrosaEl Departament de Medi Ambient ha intensificat aquest estiu les accions per donar a conèixer el Parc Natural del Comapedrosa. Es tracta de propostes educatives però molt lúdiques adreçades sobretot al públic familiar, perquè els infants, amb la complicitat dels seus pares, descobreixin el seu entorn natural.

“El Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, és, sobretot en les seves parts baixes, un camp d’experimentació ideal per als més petits, ja des de l’any passat hem pogut detectar un augment del públic familiar que de ben segur se sent atret per el fàcil accés d’aquest entorn”, explica la consellera de Medi Ambient, Jael Pozo.

Una de les propostes més atractives per als nens és la sortida “Explora, observa i descobreix les Valls del Comapedrosa!”, una excursió amb bioguia per conèixer la flora, la fauna i les seves curiositats, que es farà del 18 al 20 de juliol, preveient una acampada nocturna al Pla de l’Estany. Aquesta activitat és ideal per a les famílies amb nens que tinguin sis anys o més. Tota la informació de l’activitat, a part de poder-la trobar a la web del nostre comú, també està disponible a www.elspetitsviatgers.com, ja que l’activitat es realitza conjuntament amb l’empresa Els Petits Viatgers.

D’altra banda, també hi ha tres propostes educatives, que cadascú pot realitzar al seu ritme: el “Diari de l’explorador”, la “Georecerca al Circuit interpretatiu” i la “Georecerca als estanys del Parc Natural”.

El “Diari de l’Explorador” és un llibret de jocs pedagògics, adreçat a infants entre 5 i 12 anys, aquestes propostes estan pensades perquè els nens i nenes, acompanyats dels seus pares, puguin anar descobrint totes les curiositats del parc. Amb aquest diari, els petits exploradors descobriran els secrets de l’espai protegit. A més a més, un cop finalitzades totes les activitats, el llibret serà el diari d’aquesta sortida, que permetrà recordar tots els nous coneixements descoberts al nostre medi natural. El diari es podrà trobar a partir d’aquesta setmana a l’Oficina de Turisme de la Massana i a la caseta d’informació del Parc Natural.

La “Geocerca al Circuit Interpretatiu”, és una activitat dirigida al públic familiar que consisteix en trobar tresors amagats. Les pistes, per arribar al tresor, es troben en un fulletó que inclou les indicacions amb les coordenades geogràfiques d’on estan amagats. D’aquesta manera, mentre el joc ens condueix per diverses zones del circuit interpretatiu, els més petits s’inicien en les tècniques de l’orientació. Cada tresor té un missatge, que quan es descobreix cal apuntar en el fulletó, i així, un cop trobats tots els tresors s’obté un premi que ens facilitaran a la mateixa oficina d’informació. El fulletó d’aquesta activitat es podrà trobar a partir d’aquesta setmana a l’Oficina de Turisme de la Massana i a la caseta d’informació del Parc Natural.

La “Geocerca als estanys del Parc Natural”, és una proposta de recorregut per a excursionistes experts, que passa per les zones més elevades del parc, amb els estanys glacials com a fil conductor. L’activitat proposa trobar els “tresors” amagats, seguint les indicacions (coordenades geogràfiques) del fulletó que trobareu a la caseta d’informació del Parc. En completar el circuit s’obté un certificat. A part, una imatge QR es podrà anar trobant en els tresors, aquest codi QR, enllaça amb un web i la primera persona que accedeixi, en aquest entorn d’internet, obtindrà un obsequi. Per tal de fer aquest joc més interessant, aquesta imatge QR s’anirà canviant de posició. El fulletó d’aquesta activitat es podrà trobar a partir de principis de juliol a l’Oficina de Turisme de la Massana i a la caseta d’informació del Parc Natural.

Aquestes activitats de geocerca, s’inclouran dins l’entorn internacional del “Geocaching”, de manera que totes les persones aficionades a aquest joc, podran conèixer les noves propostes de tresors que el Comú inclou a l’espai Natural. www.geocaching.com

A més de tot això, el departament de Mediambient està treballant en l’embelliment del cim del Comapedrosa, amb una taula panoràmica i una escultura, per a la qual s’ha convocat un concurs. També s’està treballant per millorar els accessos, el punt d’informació de la caseta del parc i el berenador del riu Pollós, on ben aviat hi trobarem un pont que ens permetrà fer el circuit sencer del sender interpretatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada