Noves amenaces de ciberatacs i extorsions a empreses andorranes


Andorra Telecom es manté en alerta per possibles i imminents atacs hackers als servidors. L’onada dels darrers dies estaria relacionada amb extorsions econòmiques a empreses amenaçades de rebre un atac. La policia investiga la localització dels ciberterroristes.

L’alerta es manté al màxim després que diverses empreses han rebut amenaces de ciberatacs per col·lapsar els servidors. Els darrers atacs, els més forts de la història, tenen com a rerefons extorsions econòmiques a diverses empreses.

El sistema utilitzat és el conegut com a denegació de servei, que bàsicament consisteix a utilitzar centenars de milers d’ordinadors esclaus per fer que simultàniament tots demanin informació d’un servidor. El volum de dades enviades a una IP en un mateix moment col·lapsa el sistema.

Prova d’aquests fets son alguns dels atacs dels quals ha estat víctima la xarxa les darreres setmanes. Des d’Andorra Telecom s’han reforçat els mesures de seguretat per fer front a possibles i imminents atacs de hackers i minimitzar els problemes als usuaris. La policia amb col·laboració internacional n’investiga la localització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.