Nova tarifa per a cirurgia menor fora d’un bloc quirúrgic

El Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Salut, Carles Àlvarez, el decret de modificació de l’Annex del reglament d’aplicació de la nomenclatura general d’actes professionals, procediments i pròtesis de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, afegint un títol sobre els drets de sala d’actes quirúrgics. Amb aquesta modificació s’afavoreix la creació d’una tarifa que reconegui diversos actes de cirurgia menor fóra d’un bloc quirúrgic per tal que aquests actes es duguin a terme més ràpidament i a menys cost.

D’aquesta manera al reglament s’afegeix un títol a la nomenclatura general d’actes professionals, procediments i pròtesis de la CASS, que queda definit amb les lletres clau QC o QA per aquells actes quirúrgics o diagnòstics que s’hagin de dur a terme en un entorn específic fora de l’àrea quirúrgica amb la seva tarifa i cobertura concretes.

La tarifa per a la lletra clau QC relativa a la utilització de sala per a actes de cirurgia menor de consultori o de cirurgia ambulatòria, respectivament, serà de 52 euros, amb un 75% de cobertura de la CASS.

La tarifa per a la lletra clau QA relativa a la utilització de sala per a actes de cirurgia ambulatòria, serà de 77,80 euros amb un 75% de cobertura de la CASS.

Els actes de cirurgia menor que es desenvolupin de manera ambulatòria es faran en sales que compleixen els requisits tècnics que prèviament han estat controlats i autoritzats pel Ministeri de Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.