Nova sortida de les Caminades Tranquil·les diumenge vinent

El proper diumenge 20 de Maig, el Club Pirinenc Andorrà amb el patrocini del Comú d’Andorra la Vella, organitza la segona de les Caminades Tranqui-les d’aquesta primavera: els castells d’Andorra. L’èxit de la passada edició de les Caminades Tranquil·les per conèixer els paisatges ha animat la seva continuació.

En la darrera sortida del passat 22 d’abril, el recorregut de la caminada va durar tres hores i mitja des d’Engolasters fins a Coll Jovell, tot pujant a un pas assequible a tothom pel camí dels matxos mentre s’observaba, amb les indicacions del guia, la flora del Principat d’Andorra.

Totes aquestes caminades tenen un centre d’interès un tema que fa que a més d’agradables i esportives siguin culturalment interessants. Diumenge vinent s’anirà fins al Roc de Sant Vicenç d’Enclar, tot aprofitant per parlar dels recursos forestal de la zona i veient la situació estratègica del lloc. Es podran observar rastres d’assentaments romans, i s’aprofitarà per parlar de les primeres esglésies i els instrument de govern al segle X, el castell i els pariatges.

A prop dels anys 400, els moments turbulents a les terres veïnes de la Gàl·lia van propiciar que s’establís una barrera contra els moviments migratoris dels pobles Germànics. En aquets sector del Pirineus la infraestructura militar consistia en una primera línia de castells i torres situats al peu dels passos de muntanya com el Roc d´Enclar.

La sortida és a les 8:30 del matí a la benzinera de l’Orri.

(Foto: Club Pirinenc Andorrà)

 

TOTES LES NOTÍCIES