El Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, la convocatòria d’una nova prova d’aptitud per exercir la professió d’agent i gestor immobiliari.

El període d’inscripció estarà obert del 23 de febrer al 23 de març, i la prova d’examen tindrà lloc el pròxim dia 30 de juny a les 10 hores a la seu de la Universitat d’Andorra.

El Reglament d’aplicació de la Llei dels agents i gestors immobiliaris, de l’11 de gener del 2017, regula les convocatòries de les proves d’aptitud per exercir la professió d’agent i gestor immobiliari. A l’hora de realitzar aquesta nova convocatòria s’ha tingut en compte les noves demandes d’inscripció i l’augment del nombre de candidats amb dret a examen de convocatòries anteriors.

La inscripció a l’examen donarà dret a presentar-se en un màxim de tres convocatòries. D’aquesta manera, a la convocatòria actual podran accedir també els candidats que han obtingut la qualificació de no apte en proves anteriors i que no hagin exhaurit les tres convocatòries. En aquest cas, han de comunicar-ho per escrit a la Unitat de Comerç i Consum del ministeri de Turisme i Comerç.

El ministeri de Turisme i Comerç comunicarà als sol·licitants si han estat o no admesos per participar a la prova. En cas de no ser admesos per realitzar la prova, es retornarà la quantitat abonada en concepte de dret d’inscripció.

L’examen serà escrit, i tractarà, entre altres temes sobre el coneixement de les particularitats legals i administratives del sector immobiliari al Principat, d’altres llengües diferents del català i de les institucions i la geografia del país.

Els candidats també hauran d’acreditar que disposen del títol oficial justificant el nivell de català exigit.

Finalment, vist l’acord pres per la Comissió avaluadora, la puntuació mínima requerida per ser considerat apte és de 60% de la puntuació total.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada