Nova màquina escombradora a la Seu d’Urgell

El Servei Municipal de Neteja de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha incorporat aquesta setmana una nova màquina escombradora que ajudarà a millorar la neteja dels carrers de la ciutat i reduiran la contaminació.

Al respecte, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, explica que “la compra d’aquest nou vehicle, juntament amb l’adquisició properament d’una furgoneta elèctrica, permetrà la neteja ràpida de punts conflictius, així com dels barris del municipi”.  

La màquina, model RAVO 540 STH que ha costat 207.000 euros, té un dipòsit de residus de capacitat superior, una llança per la neteja amb aigua a pressió, més capacitat de succió i un menor consum de combustible.

Pel que fa a les millores ambientals, totes estan lligades al compliment de l’estricta norma EURO VI, fet que suposa unes emissions molt inferiors d’òxids de nitrogen, CO2 i partícules. El motor disposa d’un sistema de tractament dels gasos d’escapament amb urea per reduir el 90% de les emissions de NOx. La màquina serà més silenciosa, doncs també està certificada per unes emissions de soroll inferiors a 97 dB.

Aquesta millora forma part del pla de millora de neteja viària que s’està desenvolupant aquest 2016. Recordem que fa uns mesos es va adquirir una furgoneta elèctrica per a les tasques d’inspecció i control del servei.

Finalment, també s’ha millorat la dotació de personal amb la incorporació de dos treballadors durant 5 mesos, que reforçaran la neteja de barris i del nucli antic de la Seu d’Urgell en el torn de tarda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.