La  telefonia fixa ha registrat una nova incidència amb afectacions puntuals a la telefonia mòbil. Segons ha informat Andorra Telecom a les xarxes socials, la incidència està en curs de solucionar-se, i aviat preveuen tenir el servei totalment recuperat. Aquesta avaria es registra menys de 24 hores després que es produís una altra en un equip de la xarxa de transport que va deixar aïllada la central de la Massana, i va provocar una afectació en el servei de telefonia fixa i puntualment les connexions de telefonia mòbil durant 45 minuts.

El servei de telefonia fixa s’ha vist afectat aquest divendres al matí, cap a les 8 hores, per una nova avaria. S’ha registrat una degradació progressiva del servei fins arribar a afectar la telefonia residencial, “però no la majoria de serveis de telefonia fixa específics d’empresa”, tal com han informat des de l’empresa. L’avaria ja ha estat solventada cap a les 11 hores, segons Andorra Telecom.

Tal com han informat des d’Andorra Telecom, els problemes s’han originat a la xarxa de transport de telefonia fixa de la central de la Massana, que també va ser la que es va veure afectada aquest dijous. De fet, dijous es va procedir a bascular el trànsit de telefonia cap a la central de la Comella, que va actuar com a ‘back up’ i en paral·lel es va treballar en la resolució de l’avaria de la Massana, que va quedar solventada a la matinada. Un cop solucionat, es va mantenir el monitoratge del sistema i, a partir d’aquest divendres al matí, s’ha detectat la nova avaria, un problema “col·lateral”, segons Andorra Telecom, que no era “detectable” fins que un volum d’usuaris s’ha connectat a la xarxa. Mentre s’ha resolt l’avaria ha entrat en funcionament novament com a ‘back up’ la central de la Comella i, paral·lelament, s’ha treballat en la recuperació del servei. Cal destacar que també hi ha hagut una afectació “aleatòria” en la telefonia mòbil.

(Text i foto: ANA)

2 comentaris

  1. Això ja comença a passar massa sovint. Un nou episodi de servei tercermundista, l’enèsim, ha sacsejat novament la vida dels usuaris de Andorra Tele…conya.
    Jajaja… tomorrow more!!!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada