no-magradaL’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat aquest divendres una nova fase de la campanya de civisme ‘La Seu és casa teva. Cuida-la!’, que insistirà de nou en el paper dels propietaris de gossos per evitar defecacions a la via pública. Després d’un any i mig, la no recollida de tifes continua essent la problemàtica principal per als veïns.

Les noves accions es promouran tot i que que els darrers mesos s’han intensificat els controls policials i les sancions per no complir la normativa municipal. Així, des del començament d’aquest any s’ha multat un total de 14 propietaris per no recollir els excrements de la seva mascota, i s’ha interposat 16 denúncies més en casos de gossos deslligats, alguns dels quals eren de races potencialment perilloses.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones i regidora Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu, Anna Vives, ha destacat també que s’està actuant en casos en què els animals esdevenen especialment molestos en comunitats de veïns i habitatges a causa de miccions, defecacions o per bordar contínuament, cosa que impedeix el descans. En aquest sentit, després d’un procés judicial, s’obté permís per decomissar els gossos denunciats, tot i que no és un procés senzill.

El gerent de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, Jordi Vilaró, hi ha afegit que des d’aquest ens s’està treballant per ajudar a eradicar el problema de les caques de gos i que el principal instrument per ajudar-hi és la distribució de bossetes de recollida. Actualment en reparteixen 300.000 cada any. Sobre aquest punt, Vilaró ha sortit en defensa dels propietaris de gossos i ha subratllat que “el 90% fan bé la seva feina”. Per tant, la campanya va destinada especialment al 10 per cent restant. El responsable de la Mancomunitat ha detallat que de vegades alguns d’aquests amos pensen que les restes ja les recollirà el servei de neteja i que no assumeixen què passa fins que no és definitivament retirada.

Per això, els adhesius de la nova campanya s’han il·lustrat amb quatre imatges quotidianes que s’han fotografiat amb la col·laboració ciutadana. Les fotografies les ha realitzat Toni Artigues. En les instantànies, amb el lema ‘No m’agrada!’, s’hi pot veure de manera explícita com les defecacions provoquen molèsties a nens que juguen a futbol, famílies que passegen amb un cotxet, personal que treballa en parcs públics o simplement veïns que passegen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada