cincaEl Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, una emissió de deute públic a llarg termini de 100 milions en la modalitat de bons, a l’empara del programa d’emissió de deute públic del 4 de desembre del 2013 i del suplement del 24 de setembre del 2014.

Aquesta nova emissió denominada ‘Bons del Principat d’Andorra, emissió del 3 de desembre del 2014’ és per refinançar l’emissió del 5 de juny del 2013 que té venciment el 5 de desembre del 2014 i és d’un valor nominal de 100 milions d’euros. Aquesta nova emissió permet al Govern captar nous fons per refinançar aquest endeutament vigent, d’acord amb la línia iniciada fa un temps amb la finalitat de diversificar les fonts de finançament de l’Estat i de gestionar el deute públic.

Els bons seran a 18 mesos i tindran un rendiment d’amortitzacio del 0,75% l’any, de manera que el preu de l’emissió de les unitats a 988,88 euros. La data límit de formalització prop de les entitats bancàries de les sol·licituds de subscripció serà el pròxim dilluns 1 de desembre. La data de venciment serà el 3 de juny del 2016.

L’emissió s’estructurarà en dos trams: un primer tram de fins a un màxim de 50 milions d’euros de nominal, mitjançant l’emissió d’un màxim de 50.000 títols, obert únicament a inversors que siguin entitats de dret públic, i un segon tram pel mateix import i nombre de títols, obert a la resta d’inversors particulars.

El 4 de desembre del 2013, el Govern va fer un pas més en el procés d’implantació d’aquesta modalitat de finançament -que consisteix en l’emissió d’instruments de deute públic- amb l’aprovació d’un fullet base que dóna cobertura a un programa d’emissió de deute públic de fins a un màxim de 320 M d’euros.

El passat 24 de setembre, el Govern va aprovar un suplement al fullet base esmentat i una nova emissió de deute públic a llarg termini del Principat d’Andorra per import de setanta milions d’euros (70.000.000 €) en la modalitat de bons, a l’empara del programa d’emissió de deute públic del Principat d’Andorra del 4 de desembre del 2013 .

Aquest suplement actualitza i complementa el contingut del Fullet Base pel que fa a la tributació dels Bons, de manera que els rendiments derivats del deute públic estaran subjectes però exempts de l’IRPF a partir de l’1 de gener de 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada