El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el Decret d’una emissió de deute públic a llarg termini del Principat d’Andorra per un import de 125 milions d’euros en la modalitat de bons a l’empara del programa d’emissió de deute públic del 20 de setembre del 2017.

El ministre Jordi Cinca, ha afirmat que aquesta nova emissió dóna continuïtat a l’aposta del Govern per diversificar les fonts de finançament de l’Estat i de gestionar el deute públic. El titular de Finances ha valorat de manera positiva la bona acollida que han tingut les diferents emissions per part dels inversors.

Jordi Cinca ha matisat que aquesta emissió respon a la renovació de l’emissió del setembre del 2017, de 100 milions d’euros, que s’augmenta en 25 milions més provinents de la reconversió de pòlisses de crèdit. El ministre ha afegit que l’augment de l’emissió no respon, en cap cas, a un augment del deute públic.

Les condicions finals de l’emissió són les següents:

Emissor: Govern del Principat d’Andorra
Nombre de títols emesos: 125.000
Categoria de l’instrument: Bo de cupó zero
Formalitzacions del deute: Bons a 24 mesos
Tipus d’interès fix: Cupó zero
Rendiments d’amortització: 0,85% any
Preu d’emissió de la unitat: 983,21 euros
La data de l’emissió és el 13 d’abril de 2018

La data d’entrada en vigor del Decret de l’emissió és el 28 de març del 2018, la data límit de formalització prop de les entitats bancàries de les sol·licituds de subscripció per part dels inversors elegibles serà el 9 d’abril del 2018. La subhasta per part de Govern es farà efectiva l’11 d’abril del 2018. La data fixada com a venciment final és el 13 d’abril del 2020.

2 comentaris

  1. Això no es ser mercenari. Es una inversió i molt bona per a tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada