Nova edició dels cursets de cuina Al novembre, parem taula! a la Massana

parem taula

El Comú de la Massana organitza un nou cicle de tallers de cuina. Després de comprovar l’èxit de la fórmula de l’any passat, es convoca una nova edició dels tallers Al novembre, parem taula!. Es tracta de sis propostes completament independents perquè cadascú pugui triar en funció dels seus interessos.

“L’any passat vam tenir llista d’espera i vist el gran interès hem volgut que més persones puguin tenir l’experiència de fer aquests cursos”, ha explicat la consellera de Cultura, Jael Pozo, afegint que “hi haurà sis tallers, amb propostes molt diverses per triar la tendència que més ens interessa, des de la cuina energètica a la cata de vins o la cuina japonesa”.

Una de les grans novetats és que tres dels tallers estan adreçats als nens i als seus pares. “Es tracta que els nens aprenguin a cuinar diferents plats saludables i divertits però que alhora sàpiguen perquè uns aliments són més sans que altres”, explica la consellera d’Educació, Natàlia Cusnir.

 El cicle començarà l’11 de novembre de la mà del cuiner Tolisano, del restaurant  Món Bohemi, que oferirà  un curset centrat en els aperitius i les tapes. Tolisano proposarà platets molt originals i que tothom pot realitzar, perquè els participants puguin preparar pica-piques i sorprendre els amics i familiars.

 Tot seguit, el 15 de novembre, arriba el primer taller adreçat als infants i als seus pares. La naturòpata i professora de cuina Pili Borra serà l’encarregada de conduir un taller que oferirà  una varietat de platets saludables perquè siguin els nens els que preparin el pica-pica i els acompanyin de còctels sense alcohol. El segon taller infantil serà el 22 de novembre i tractarà sobre les combinacions d’aliments per prendre com a begudes saludables i energètiques. Finalment, la tercera proposta, el 13 de desembre, tindrà com a protagonistes les amanides i els pastissos salats.

La naturòpata oferirà un altre taller, en aquest cas adreçat als adults, sobre cuina energètica i biològica, amb la finalitat d’ensenyar a treure profit dels efectes dels aliments per recuperar i mantenir la salut, tot gaudint del plaer de menjar.

Pel que fa a la resta de propostes, el 18 de novembre el cicle compta de nou amb Juan Carlos Valladares, de Sushi and Gong, amb un taller de cuina japonesa. Els alumnes aprendran a fer sushis i makis i a més els podran assaborir els plats que hauran elaborat.

 Finalment la darrera proposta és una cata de vins, amb la participació, de nou,  d’Eva López, del restaurant la Torrada. López farà una explicació sobre tot el procés d’ elaboració del vi, les diferències entre els diferents tipus de vi, el perquè dels preus…”Es tracta de tenir un criteri a l’hora d’escollir el vi. El més important és que triïs el vi que a tu t’agrada”, assegura López.

 Les inscripcions ja estan obertes al servei de Tràmits del Comú de la Massana.

TOTES LES NOTÍCIES