El pròxim dimecres, 7 de maig, s’inicia una nova edició del cicle ‘Parlem d’Història’ a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell, amb la conferència “Sibil·la contra heretges! Per què el cant de la Sibil·la va néixer a la Seu?”, a càrrec de Laura de Castellet, historiadora i intèrpret de la Sibil·la des de la recuperació d’aquest cant a la catedral durant la nit de Nadal. En aquesta conferència s’aportaran noves dades sobre el possible inici d’aquest cant a la Seu durant l’alta edat mitjana.

La segona xerrada, el dia 14 de maig, es titula “Del Pirineu al mar: l’explotació de fusta per l’Armada reial al segle XVIII”, a càrrec de Julio Quílez, director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, que ens mostrarà a partir de documents inèdits la importància dels boscos pirinencs per a la construcció naval destinada a l’exèrcit.

El dia 21 de maig, en Joan Benavent, professor de l’Escola Municipal de Música de la Seu, oferirà la conferència “La música del compositor urgellenc Bruno Pagueras a la Catedral d’Urgell entre els segles XVIII i XIX”, en la qual se’ns presentarà la investigació en curs sobre aquest mestre de capella i sobre la seva producció musical.

La última conferència se celebrarà el 28 de maig a càrrec de la geògrafa Meritxell Rodríguez, es titula “El Pla Bergós i el creixement urbà de la Seu entre 1900 i 1980”, i en ella s’exposarà la situació de la Seu a finals del segle XIX i com el Pla d’Eixample redactat per Joan Bergós va ordenar el creixement urbanístic de la ciutat.

Lligant amb aquesta última conferència, el dimecres 4 de juny s’oferirà una visita guiada per l’eixample de la Seu, a càrrec de Lluís Obiols, Climent Miró, Carles Gascón i Meritxell Rodríguez, durant la qual es podran observar sobre el terreny les característiques del Pla Bergós i com la seva aplicació o modificació ha condicionat l’aspecte actual de la ciutat.

El cicle Parlem d’Història, que celebra la tercera edició, és organitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada