Nova edició de Lo Mandongo

El Comú de la Massana ha presentat una nova edició de les jornades gastronòmiques lo Mandongo, que coincideixen amb l’època de la matança del porc. “L’objectiu per aquesta edició és aconseguir que el 50% dels clients siguin del país i el 50% turistes”, assegura el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Sergi Balielles, que agraeix als restaurants participants la seva total implicació i la bona relació qualitat-preu de les propostes.

La carn de porc té moltes possibilitats, han assegurat els cuiners que han participat en l’acte de presentació. “Intentarem que la gent conegui noves formes de cuinar parts que potser no són tan habituals”, explica la cap de cuina de l’hotel Sant Gothard, Miriam Sánchez. El cap de restauració de l’Abba Xalet Suites Hotel, Oliverio Guerra ha afirmat que aposten per lo Mandongo perquè “volem donar a conèixer la cuina dels restaurants dels hotels, que la gent del país vegi que és una bona opció venir a sopar o a dinar a un hotel”.

A banda d’aquests dos hotels, participen a lo Mandongo aquests restaurants: Borda Casa Vella Palés, Borda Raubert, Borda de l’Avi, Molí dels Fanals, la Borda Secreta, la Torrada, Tequilando, la Toscana, Residència Aldosa, Hostal Palanques, Sant Romà, el Cabin, 360º Eatery&Bar, el Racó dels Amics, Casa Eyre, Rústic i la Pampa. En total són dinou establiments amb uns menús molt atractius, entre els quals hi ha plats tradicionals de muntanya com el trinxat amb cansalada, propostes que inclouen productes del país, com l’amanida de donja d’Andorra i magrana i receptes innovadores amb tocs d’altres cultures, com la gyoza de cua de porc, carxofa i fonoll marinat o els peus de porc a l’estil argentí. A més, també hi ha un menú centrat en un altre producte de temporada: els calçots. Aquesta proposta va començar l’any passat, amb una bona acollida, i enguany ja s’hi ha sumat cinc restaurants: la Torrada, Borda Eulari, l’Hort de Casa, Cal Silvino i la Borda Secreta.

Durant de la presentació, el cap de cuina de l’Abba Xalet Suites Hotel, Thierry Merle, ha preparat un dels plats del seu menú: filet de porc amb tres textures de patates i salsa de porto, que han pogut degustar els representats dels altres restaurants participants a l’acte.