Nova demanda de Joan Pau Miquel contra el Govern, l’INAF i l’AREB

joan-pau-miquel

Continua l´allau de causes judicials per l´afer BPA. La Batllia ha admès a tràmit una demanda de Joan Pau Miquel i dos exdirectius del banc intervingut contra el Govern, l’AREB i l’INAF per la denegació de les reclamacions de responsabilitat administrativa que havien presentat. Amb aquesta iniciativa es passa a la fase estrictament judicial d’aquest afer.

El BOPA ha publicat que la Justícia ha admès a tràmit la demanda presentada per l’exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, i dos antics directius del banc intervingut contra les decisions de l´executiu i l´INAF de desestimar els recursos que havien presentat, per via administrativa, per reclamació de responsabilitat administrativa.

La demanda es presenta també contra l´AREB. Actualment, Joan Pau Miquel porta 21 mesos en presó preventiva i pot estar en aquesta situació, com a màxim, fins a l´octubre de l’any vinent.

Per altra banda, la Justícia també ha acceptat una demanda del representant dels accionistes minoritaris de BPA contra la decisió del Govern de desestimar la petició d’indemnització per responsabilitat administrativa per la intervenció del banc.

Finalment, també s’han presentat diverses demandes contra l’AREB pel traspàs de comptes de BPA a Vall Banc.