El Govern ha aprovat, a proposta del ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, la convocatòria d’una nova prova d’aptitud per exercir la professió d’agent i gestor immobiliari. La prova d’examen es desenvoluparà el pròxim dia 28 de juny a les 10.00 hores a la seu de la Universitat d’Andorra (UdA). El període d’inscripció s’iniciarà el dia 8 de febrer i es tancarà a les 16.00 hores del dia 12 de març del 2013.

El Reglament d’aplicació de la Llei dels agents i gestors immobiliaris, del 21 de març del 2001, regula les convocatòries de les proves d’aptitud per exercir la professió d’agent i gestor immobiliari. A l’hora de realitzar aquesta nova convocatòria s’ha tingut en compte les noves demandes d’inscripció i l’augment del nombre de candidats amb dret a examen.

La inscripció a l’examen donarà dret a presentar-se en un màxim de tres convocatòries. D’aquesta manera, a la convocatòria actual podran accedir també els candidats que han obtingut la qualificació de no apte en proves anteriors i que no hagin exhaurit les tres convocatòries. En aquest cas, han de comunicar-ho per escrit a la Unitat de Comerç i Consum del Ministeri d’Economia i Territori.

El Ministeri d’Economia i Territori comunicarà als sol·licitants si han estat o no admesos per participar a la prova. En cas de no ser admesos per realitzar la prova, es retornarà la quantitat abonada en concepte de dret d’inscripció.

La prova, que serà en català, té una part oral i una escrita i tracta, com a mínim, sobre el coneixement de les matèries següents: la llengua catalana, amb valoració del coneixement d’altres llengües veïnes, les institucions i la geografia del país, i les particularitats legals i administratives del sector immobiliari al Principat, així com sobre altres aspectes tècnics i legals de la professió immobiliària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada