Nova convocatòria d’ajuts Leader per a empreses del món rural de l’Alt Urgell

Oberta la nova convocatòria d’ajuts per a empreses, autònoms i emprenedors del món rural que desenvolupin iniciatives empresarials en els àmbits de creació i millora de microempreses; ajuts per a empreses de transformació i comercialització de productes agroalimentaris i ajuts a empreses del sector turístic.

La nova convocatòria del programa Leader publicada al DOGC el passat 28 de desembre, preveu les condicions per a sol·licitar l’ajut i fixa el termini per presentar les sol·licituds fins al dia 20 de febrer de 2013.

Les empreses, autònoms i emprenedors interessats en aquest programa poden adreçar-se al Consorci Alt Urgell-Cerdanya (ubicat al Consell Comarcal de l’Alt Urgell) que disposa de la documentació necessària per a poder sol·licitar la subvenció i el personal tècnic encarregat de la tramitació i l’assessorament.

Els ajuts als quals es pot optar van entre un 20% i un 35% de la inversió realitzada i elegible segons les directrius del programa Leader amb una subvenció màxima de 200.000€ per beneficiari en un període de tres anys.

El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya iniciarà properament un cicle de xerrades informatives adreçades al sector empresarial, en col•laboració amb els ajuntaments, els Consells Comarcals i les entitats del territori per donar a conèixer els ajuts i resoldre els dubtes que es puguin generar. També a través de la pàgina facebook del consorci: www.facebook.com/gal.alturgellcerdanya o a través de les pàgines web del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i del Consell Comarcal de la Cerdanya.

Aquest programa d’ajuts per a les empreses del món rural està finançat en un 50% pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i l’altre 50% ve finançat per la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) .

TOTES LES NOTÍCIES